Pelicansi prave novu veliku trojku

Nakon senzacionalnog prelaska centra Kingsa Demarcus Cousinsa u Pelicanse, počele su nove spekulacije oko daljih pojačanja tima iz New Orleansa. Jedna od najzanimljivijih, kako piše portal Fadeway World, uključuje playa Clippersa Chrisa Paula, koji na kraju sezone postaje slobodni agent i mogao bi se priključiti Boogiju i Obrvi Davisu i formirati novu veliku trojku u NBA.

Da li je to dobra ideja?

Mnogi smatraju da jeste. Žrtvovati igrače sa klupe zarad tri vrhunska igrača u prvoj postavi svakako je vredno, i na kratke staze donosi rezultat. Posebno ako postoji prilika da se dovede superzvezda u status slobodnog igrača. Trenutno, prema procenama, Pelicansima je ostalo oko 12 miliona dolara za ovu sezonu, dok bi u nekim projekcijama u narednoj sezoni bili 15 miliona ispod gornjeg limita, i čak 35 miliona ispod granice definisane porezom na luksuz.

Što znači da će tim iz New Orleansa imati prostora da potpiše 1 do 4 igrača sa obimom ugovora od 15 do 35 miliona dolara, što je sasvim dovoljno za Paula (njegov ugovor vredan je trenutno 23 miliona).

Mnogo je faktora u igri, Clippersi će verovatno ponuditi Paulu maksimalni ugovor na pet godina, no ostaje pitanje da li Paul želi promene, i da li želi u novom timu sa dva dominantna visoka igrača pokušati juriti timske uspehe koji mu svakako nedostaju u karijeri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*