Najava sezone 2017/18: divizija Southwest

SAN ANTONIO SPURS

IN- Rudy Gay (Kings-FA), Joeffrey Lauvergne (Bulls-FA), Brandon Paul (FA)

OUT- Jonathon Simmons (Magic-FA), Dewayne Dedmon (Heat-FA), David Lee (FA)

DRAFT- Derrick White, Jaron Blossomgame

Pokazali su prošle sezone da se mogu nositi s Warrorsima. Da nije bilo Leonardove povrede Warrorsi bi imali puno teži posao. S mišlju da već sada imaju jaku ekipu (kao i svake godine) ušli su u letnji prelazni rok. Pojačali su se Rudy Gayom koji je proveo na rehabilitaciji većinu prošle sezone. Otišla ja ahilova tetiva, no sada je spreman i mogao bi predstavljati pravo pojačanje. Obrana je bila vrlo dobra, no kada nema Leonarda napad šteka. Gasol je već u poznijim godinama, Aldridge nije bio na očekivanoj razini i Popu je trebao netko tko mu može donijeti instant napad. Gay je idealan za tu ulogu. S Lauvergneom su pokrili odlazak Leea, dok sada nema Dedmona koji je bio vrlo bitan u obrani i za njega nažalost nemaju zamenu. Otišao je Simmons, no njegov odlazak će sigurno lakše preboljeti. Vrlo je bitno da su Pop i Aldridge napokon razrešili svoje razmirice i sada možemo očekivati puno bolje partije od krilnog centra koji je ostao dužan. Draft je dobro prošao, poznavajući Spurse barem jedan od ovih igrača bi mogao biti dragulj, a isto tako i Brandon Paul je već imao nekoliko solidnih partija prošle sezone, te bi mogao biti idealan kandidat za rezervnog beka. Parker bi se trebao vratiti brže od očekivanog na parket, a neuništivi Manu ostaje igrati barem još jednu sezonu. I dalje su jedna od najjačih ekipa Zapada, a Leonard će sigurno biti jedan od glavnih kandidata za MVP nagradu.

HOUSTON ROCKETS

IN– Chris Paul (Clippers), P.J Tucker (Raptors-FA), Luc Mbah a Moute (Clippers-FA), Tarik Black (Lakers-FA)

OUT- Patrick Beverly (Clippers), Lou Williams (Clippers), Sam Dekker (Clippers), Montrezz Harell (Clippers)

DRAFT- Zhou Qi

U Houstonu su odlučili ići na sve ili ništa. Prošle sezone Harden ih je vodio do sjajnog scorea i polufinala konferencija, a ove godine su mu odlučili pridodati verovatno još uvek najboljeg playa lige Chris Paula. U prvoj bombi ovoga leta razmenili su čak 4 igrača za njega i to sve redom bitne igrače s klupe. Paul će sigurno biti nadogradnja nakon Beverlya, pogotovo u napadu, no problem bi mogla biti jako tanka klupa. Kako su preuzeli ogroman Paulov ugovor nije im ostalo puno mjesta za manverviranje, te su se morali osloniti na veterane na minimalcu. Čak su i solidno tržili, Tucker i Moute su solidni obrambeni igrači, no pitanje je koliko mogu pomoći. Tucker je već prošle sezone pokazao da koliko god se trudio više nije igrač za najteže obrambene zadatke, a Moute je katastrofalan napadač. Pokušavali su se rešiti Andersona (još uvek pokušavaju) da bi malo oslobodili cap, no zasada neuspešno. Ostavili su Nenea, potpisali Blacka, te uz Capelu imaju rešenu centarsku liniju. Gordon je u predsezoni pokazao da će nastaviti tamo gde je stao prošle sezone, a sada imaju i jedan od najboljih backcourtova lige. Jači su nego lani i možemo očekivati napredak u odnosu na prošlu sezonu.

MEMPHIS GRIZZLIES

IN- Tyreke Evans (Pelicans-FA), Ben McLemore (Kings-FA), Mario Chalmers (FA)

OUT- Zach Randolph (Kings-FA), Vince Carter (Kings-FA), Tony Allen (Pelicans-FA)

DRAFT- Ivan Rabb, Dillon Brooks

Polako dolazimo do završetka grint n’ grind epizode. Odlučili su se za rastanak s veteranima Randolphom, Carterom i zaštinim znakom njhove čvrste obrane Tony Allenom. Momci su već prošli svoj zenit i vreme je da “Međedi” dobiju malo sveže krvi. Potpisali su novi ugovor s otkrićem JaMychael Greenom i to je bio prioritet ovo leto. Stigli su i Evans koji je i dalje vrlo dobar igrač, no pitanje je može li ostati zdrav. Momak koji je bio proglašavan za “Mini Lebrona” u svojoj rookie sezoni je imao dosta problema s povredama tokom prošlih sezone. Odradio je solidnu prošlu sezonu u Pelikanima i nadaju se sličnoj produkciji u Elvisovom gradu. Dati će još jednu šansu i šuteru Mclemoreu koji nikako da proigra. Momak odličnih fizikalija i sjajne šuterske forme nikako da pronađe konstantu. Nažalost u sezonu ulazi povređen i morati će propustiti početne mesece lige. Draft je solidno odrađen, Rabb je snažni centar koji će se dobro uklopiti i verovatno je spreman pomoći odmah, a Brooks je još jedan u nizu bekova koje isprobava Fizdale u nadi da će pronaći zamenu za Conleya. Dvojac Gasol Conely je napokon zdrav i kao i poslednjih sezona biti će okosnica igre ove ekipe. Iako nema više onaj identite od prije nekoliko sezona i dalje su vrlo tvrda ekipa i verujemo da se namučiti i najbolje.

NEW ORLEANS PELICANS

IN- Rajon Rondo (Bulls-FA), Ian Clark (Warriors-FA), Tony Allen (Grizzlies-FA), Darius Miller (FA)

OUT- Tim Frazier (Wizards), Quincy Pondexter (Bulls), Donatas Montiejunas (FA), Quin Cook (FA), Alex Toupane (FA)

 DRAFT- Frank Jackson

Još jedna ekipa u nizu koja je odlučila riskirati s Rondom. Mnogima prije njih se baš i nije isplatilo, no računaju da bi na račun dobrih odnosa s Boogiem ovo čak i moglo funkcionirati. Nažalost Rondo je izvan parketa na mesec dana tako da ćemo morati sačekati još malo da vidimo što su Pelikani smislili za njega. Ovde se i dalje sve vrti oko najboljeg frontcourta lige Boogie-Davis. No poslije njih dvojice i Holidaya imamo nagli pad kvalitete. Obrana će i dalje biti na razini, zbog odlične hustle igre (jedna od najboljih hustle ekipa lige) no problem će biti napad. Najviše im znači Cunningham koji je jedini visoki koji može ubaciti nešto. Problem su im ogromni ugovori za dva “drveta” Ajincu i Asika koji ničemu ne služe u ovoj ekipi. Na ovako jakom Zapada Boogie i Davis će morati odigrati na jako visokoj razini ukoliko žele do playoffa. Jednostavno je prevelik razmer između najboljih igrača i role playera, praktički osim četvorice(Davis, Boogie, Holiday, Rondo) nemaju pravog NBA startera. Allena neće smjeti upariti s Rondom jer će onda reket biti prepun zbog manjka šuta, a Gentry će morati jako razmišljati kada bude sklapao moguće rotacije i postave. Obranu će sigurno igrati, no hoće li Davis i Boogie biti dovoljni u napadu za neke veće stvari?

DALLAS MAVERICKS

IN- Josh McRoberts (Heat), Jeff Whitey (Jazz-FA)

OUT- /

DRAFT- Dennis Smith Jr.

Sve oči će biti uprte u najnovijeg rookiea u Dallasu, Dennisa Smitha. Neverovatno eksplozivni mladić već je pokazao u Letnjoj ligi zašto ga smatramo za jednog od glavnih kadidata za Rookiea godine. Osim toga ekipa je manje više ostala nepromenjena. Dirk je i dalje tu, Barnes je glavni izvana a sada je Ferrel tu od početka sezone. Najviše problema im je stvarao Noel. Odbijao je velike ugovore, uporno inzisitrajući na max-u. Na kraju je završio sa 4,8 miliona $ za jednu godinu. Od njega očekujemo da sada opravda ta njegova velika potraživanja. Playoff će im i ove godine verovatno biti nedostižan, no imaju vrlo dobru jezgru u Smithu, Barnesu i verovatno Noelu (ukoliko ga odluče ostaviti). To je već solidan zalog za budućnost, i Carlslie će sigurno ići na varijantu uigravanja i davanja šanse mladim igračima.

1 Trackback / Pingback

  1. NBA 2017 2018: Šta nam donosi nova sezona? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*