NBA 2017 2018: Šta nam donosi nova sezona?

Sezona 2017 – 2018 će biti 72-ga sezona Nacionalne košarkaške asocijacije ili the National Basketball Association (NBA). Regularni deo počinje 17. oktobra, 2017, kada se u premijernom meču sastaju vicešampioni Cleveland Cavaliersi i ekipa Boston Celticsa. Duel je zanimljiv jer su uoči početka sezona ekipe u velikom tradeu ‘razmenile’ svoje najbolje igrače. U drugom meču premijerne NBA noći sastaju se Houston Rocketsi i šampioni iz Oaklanda, Golden State Warriorsi.

All Star meč ove se sezone igra 18 februara, 2018, u Staples centru u Los Angelesu. Regularna sezona završava se 11 aprila a tri dana kasnije kreće play off.

ISTOČNA KONFERENCIJA

Cleveland je u pokušaju da svrgne Warriorse sa trona napravio nekoliko vrlo bitnih promena u svom sastavu. Nema više Irvinga a rosteru su pridodata dva MVP-a, Dwyane Wade i Derrick Rose, kao i sjajni Isaiah Thomas odnosno Joe Crowder. Tu su i dva rookie igrača, Osman Cedi i Ante Žižić. Respektabilan tim, a da li je dovoljno da se ugroze Warriorsi. Prvo treba proći šumu ekipa na Istoku, koju predvodi odlični Boston sa Irvingom i Haywardom, čvrsti Wizzardsi, nepredvidivi Toronto, poletni Bucksi.

Ssvakako neće biti konkurencija kao na Zapadu, ali vredi pogledati sa kakvim snagama timovi Istoka ulaze u novu sezonu:

Najava sezone: 2017/18 divizija Southeast

Najava sezone: 2017/18 divizija Atlantic

Najava sezone: 2017/18 divizija Central

ZAPADNA KONFERENCIJA

Nikada jači Zapad, i svakako vrlo uzbudljiva i neizvesna borba sledi za play off. Utisak je da će šampioni, Golden State Warriorsi koji su suvereno osvojili prsten biti još jači u novoj sezoni. Ne samo da nisu izgubili niti jedan bitan šraf šampionske ekipe već su dodali i pokoje pojačanje. Najveći dio posla je zapravo odradio Kevin Durant koji je pristao na puno manji ugovor od onoga kojeg zaslužuje te tako omogućio Warriorsima da ponovo potpišu Igouadalu i Livingstona. Pretnje dolaze sa svih strana – enormno pojačanje Oklahome, sjajnih bekova Houstona, uvek nezgodnih Spursa, preporođenje Minnesote, čvrstih Grizzliesa i Blazersa, atraktivnih Clippersa, i potentnih Nuggetsa. Na Zapadu će biti puno uzbuđenja, evo i pregleda sve tri divizije:

Najava sezone 2017/18: Divizija Nortwestern

Najava sezone 2017/18: divizija Pacific

Najava sezone 2017/18: divizija Southwest

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*