Najava sezone: 2017/18 divizija Southeast

WASHINGTON WIZARDS

IN- Tim Frazier (Pelicans), Jodie Meeks (FA-Magic), Mike Scott (FA)

OUT- Bojan Bogdanović (FA-Pacers), Brandon Jennings (FA-Kina)

DRAFT- /

Čarobnjaci iz glavnog grada su imali sjajnu sezonu. Imali su jednu od najboljih petorka lige, Wall i Beal su napokon imali sezonu bez povreda i stigli su daleko u playoffu. Ispali su od Kelta nakon neverovatne borbe i to im daje nade za budućnost. Ove leto su se fokusirali na produženje s Porterom koji je imao brojke karijere i polako postaje jedan od boljih 3-D igrača lige. Dali su mu velike novce, te očekuju puno od njega u nadolazećoj sezoni. Klupu su pojačali s iskusnim šuterom Meeksom koji će zameniti Bogdanovića koji je otišao put Pacersa, a poziciju playa će pokušati zakrpiti s Frazierom. Ni Burke niti Jennings nisu opravdali očekivanja i back up play je bio rak rana Wizardsa prošle sezone. Doveli su i pomalo zaboravljenog Mikea Scotta, čoveka koji je pružao vrlo dobre partije u Hawksima kada su bili jedna od najbolji ekipa Istoka. Sada će s njim imati vrlo sličnu produkciju s pozicije visokog krila, kako su on i Morris vrlo slični igrači. Uz nove igrače od kojih se očekuje da poboljšaju klupu, koja je bila jedna od gorih u ligi prošle godine, dosta očekuju i od Oubrea koji je pokazao naznake potencijala prošle sezone s nekoliko dobrih partija u playoffu. Ako Wall i Beal opet ostanu zdravi, dobiju ikakvu produkciju s klupe od novih igrača, Wizardsi bi vrlo lako ponoviti prošlogodišnji rezultata, a možda i otići stepenicu više.

ATLANTA HAWKS

IN- Dewayne Dedmon (FA-Spurs), Marco Bellineli (Hornets), Luke Babbit (FA-Heat), Miles Plumlee (Hornets), Nicholas Brussion (FA-Mavs), Quinn Cook (FA)

 OUT- Paul Millsap (FA-Nuggets), Dwight Howard (Hornets), Tim Hardaway Jr. (FA-Knicks), Thabo Shefolosha (FA-Jazz), Jose Calderon (FA-Cavs), Mike Dunleavy Jr. (FA)

DRAFT- John Collins, Tyler Dorsey

Kakvo leto za Hawkse. Od playoff kandidata su došli do možda i najgore ekipe lige. Potpuno su raspustili ekipu i sada kreću od nule. Zadnji bitan član jezgre od prije nekoliko godina kada su bili najbolja ekipa Istoka, Paul Millsap nije produžio već je otišao put Nuggetsa. Planirali su oko Schroedera i Hardawaya graditi ekipu, no uleteli su Knicksi i dali brdo love Timu što Hawksi nisu imali namjeru mečirati. Odustali su i od projekta Howard nakon što se ni ovdje nije uspio uklopiti. Ključevi ekipe su sada u rukama mladog Njemca Schoredera koji svake godine pokazuje vrlo dobar napredak, no nažalost još uvek nije franšizni igrač koji sam može ekipu dovesti do playoffa. Na draftu su uzeli krilnog centra sjajnih atletskih sposobnosti Collinsa u kojem imaju solidan zalog za budućnost, no Hawkse gotovo sigurno nećemo gledati u postsezoni nekoliko godina. Roster im je slab, nemaju dokazanih igrača gotovo niti na jednoj poziciji i sada ih očekuje borba s Netsima za izbjegavanje začelja Istoka.

MIAMI HEAT

IN- Kelly Olynik (FA-Celtics), Jordan Mickey (FA-Celtics), AJ Hammons (Mavs)

OUT- Luke Babbit (FA-Hawks), Willie Reed (FA-Clippers), Josh McRoberts (Mavs)

DRAFT- Bam Adebayo

Nakon lošeg početka Heat je bio najbolja ekipa drugog dela sezone. Riley je to uvideo i odlučio je dati ovoj ekipi još jednu šansu. James Johnson je produžio ugovor i to je zapravo najbitnije deo Heatovog leta. Sjajni krilni centar je bio stup obrane s Whitesideom, a u napadu je bio pravi glue guy, radio je sve po malo. Bio je sekundari kreator, zabijao je šuteve i bio clutch u nekim momentima. Dodali su sada Olynika koji će sigurno doneti napad s klupe, te potpisali dvojicu rezervista u Mickeyu i Hammonsu. Jezgra je ostala na okupu, Dragić je imao neverovatan Eurobasket i dolazi već u optimalnoj formi za početak sezone. Dosta očekuju od Richardsona, a i Waiters je potpisao novi ugovor. Ukoliko i on uspije ostati na prosecima i postotcima šuta iz njihovog sjajnog niza u drugom delu sezone Heat bi mogao biti dark horse lige.

CHARLOTTE HORNETS

IN- Dwight Howard (Hawks), Michael Carter Williams (FA-Bulls)

OUT- Marco Bellineli (Hawks), Miles Plumlee (Heat), Ramon Sessions (FA-Knicks), Brian Roberts (FA-Olympiakos)

DRAFT- Malik Monk, Dwayne Bacon

Hornetsi su ovo leto radili na svojim najslabijim karikama. Doveli su Howarda koji će pokušati kod Jordana naći sreću nakon beskrajnog mijenjanja klubova. Obranu pod košem će sigurno učvrstiti, tamo su najviše puštali prošle sezone. Draft je vrhunski odrađen. Monk je najbolji šuter kojeg su mogli uzeti i pravo je čudo kako je tako nisko pao. On će sigurno već u prvoj sezoni imati bitnu ulogu s klupe. Bellineli je bio jedini šuter prošle godine, no strašno je puštao u obrani a opet je morao igrati završnice jer jednostavno Walker na vanjskim pozicijama nije dovoljan. Monk je već sada puno bolji u obrani, a i plafon mu je puno veći tako da su Hornetsi ovo odlično odradili. Bacon je snažni combo bek koji će sigurno imati svojih 10-ak minuta, ako ne i više s klupe. Ovo je i dalje Kembina ekipa, omaleni bek ih je sjajno vodio prošle sezone uz pomoć Batuma. Njih dvojica su i dalje stožerni igrači ove ekipe, te bi se na ovom slabom Istoku vrlo lako mogli ušuljati u playoff.

ORLANDO MAGIC

IN- Jonathon Simmons (FA-Spurs), Arron Afflalo (FA-Kings), Shelvin Mack (FA-Wizards), Marrese Speights (FA-Clippers)

OUT- Jeff Green (FA-Cavs), Jodie Meeks (FA-Wizards), C.J Watson (FA)

DRAFT- Jonathan Isaac, Wesley Iwundu

Dosta nelogično leto za Magic. Na draftu su uzeli sjajnog igrača, no pitanje je koliko će im koristiti. Isaac je identičan igrač kao najveći prospekt Magic Aron Gordon. Teško da obojicu moglu uklopiti u neku efikasnu petorku, a puno bolje bi im došao šuter kojih je bilo na raspolaganju. Isaac je sjajan potencijal no pitanje je koliko će se razviti u ovakvom okruženju. Na tržnici su potpisali Spursovog dragulja Simmonsa koji je izvanredni obrambeni igrač i solidan šuter, te će sigurno pomoći u rotaciji na bekovima gde je dosada Fournier bio neprikosnoven. No opet je pitanje koliko će biti dobar izvan sistema Spursa. Klupu su ojačali povratnikom Afflalom, bekom Wizardsa Mackom i centrom Speightsom. Najveće je pitanje što je s Hezonjom. Odlučio je propustiti Eurobasket kako bi se što bolje pripremio za sezonu i vidićemo koliko je napredovao ovo ljeto. Najviše je morao raditi na obrani, jer kod Vogela bez toga ćeš teško igrati. Ovo će biti još jedna sezona mučenja za Magic, pokušati će što bolje raziviti mlade igrače koje imaju na raspolaganju, a gotovo sigurno možemo očekivati pokoji trade od njih u idućoj sezoni.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. NBA 2017 2018: Šta nam donosi nova sezona? - Ostatak Sveta
  2. Recap sezone 2017/18: Orlando Magic - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*