Hawksi umalo krenuli putem Netsa?

Getty Images

Ove godine Boston Celticsi su dobili prvi pick na draftu. Taj pick nije njihov već su ga s njim častili Netsi kada su odradili jedan od najgorih tradeova u istoriji. Sada ta franšiza tavori na zadnjem mestu lige, bez cap rooma i bez pickova na draftu. Trebati će im godine da se oporave od ove “majstorije”.

Newsday

No Hawksi kao da ne prate šta se dešava s klubovima u ligi i gotovo su krenuli istim putem. Tokom trade roka ponudili su čak 4 picka prve runde drafta za Paula Georgea. Ukoliko Paul ne bi potpisao s njima produženje ugovora 2018. godine, našli bi se u sličnoj situaciji kao i Netsi. Naravno, ako bi im Paul doneo naslov ili barem Finale konferencije to bi bila druga priča, no i Netsi su bili u playoffu dvije sezone prije totalnog raspada…

U to vreme Bird je bio GM, dok nije odstupio, te je odbio taj, a i sve ostale trade ponude. Paul nije izabran u All Nba petorke i to mu je onemogućilo da potpiše najveći ugovor u NBA ovo leto. Da je kojim slučajem izborio petorke, mogao bi potpisati petogodišnji ugovor vredan preko 200 miliona $.

Iako i dalje može produžiti ugovor, te čak dobiti i max deal, i dalje će to biti manje nego da je upao u petorke. Pacersi moraju ubrzo odlučiti što će s njim. Trenutni ugovor izlazi van iduće leto, a ako ga ne žele izgubiti kao Thunderi Duranta morati će reagirati. Trade bi mogla biti realna opcija, s tim da su zasada Lakersi favoriti za njegov dolazak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*