Rookie “veteran” zadivio Ligu

Chris Duarte nije bio među razvikanijim igračima na nedavnom draftu. Igrači poput Greena, Cunnighama i Mobleya su pokupili “svo vrhnje” što se tiče hypea. Ipak, Duarte je bio cijenjen u NBA krugovima i mnogi su ga proglasili za trenutno najviše NBA-ready igrača od svih rookiea. Nema izraženih mana u igri, odličan je šuter i obrambeni igrač, no kako već ima 24 godine dosta ekipa ga je preskočilo zbog manjka potencijala. Pacersi su ga dočekali raširenih ruku i izabrali 13. pickom. Prema prvim znacima nikako nisu pogriješili.

Duarte je već na koledžu pokazao da bi mogao biti ozbiljan NBA igrač. “Odslušao” je sve četiri godine na sveučilištu, a posljednje dvije proveo je na Oregon Stateu. Posljednju sezonu je odigrao izvanredno, izabran je za najboljeg beka Pac 12 konferencije, a uz to je izabran i u najbolju obrambenu ekipu konferencije. Na NBA draft je stigao kao izrađen igrač, a Pacersi su ga uzeli iako na rosteru već imaju nekoliko bekova-krilnih igrača sličnih predispozicija u Lavertu, Brogdonu i Warrenu.

Pacersi nisu ušli bajno u novu sezonu. Ubilježili su dva poraza u tri utakmice, no Duarte je pokazao klasu. Na svom debiju ubacio je 27 poena, što je najviše u povijesti Pacersa za jednog rookiea u prvoj utakmici, a nije usporio niti u ostale dvije utakmice. Trenutno je na 20,3 poena uz sjajnih 40% šuta iz igre.

Mogla bi ga čekati slična sudbina kao i njegovog suigrača, Malcoma Brogdona. I on je u NBA ligu došao relativno “kasno”, kao već izrađen igrač. Brogdon je izrastao u jednog od boljih NBA bekova, a vjerujemo da i Duarte mogao pokazati svoj puni potencijal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*