It’s Millertime!

Youtube / screenshot

Bilo je to 1995. godine. Igrala se prva playoff utakmica polufinalne serije na Istoku, a susreli su se veliki rivali Pacersi i Knicksi. Njihov rat je bio opštepoznat u ligi, s jedne strane živali Knicksi Ewing, Mason, Starks, a s druge Pacersi Reggie Miller, Rik Smits i ostali. Njihovo rivalstvo je trajalo godinama i utakmica su uvek bili pune žara i na rubu tuče. No jednu utakmicu, zapravo čitavu seriju je obilježilo zadnji 9 sekundi ove utakmice.

Reggie Miller je odigrao možda i najbolju šutersku sekvencu u istoriji lige (nismo zaboravili T-Maca, no ovo je ipak bio playoff i još protiv ljutih rivala). Zabio je 8 poena u poslednjih 16,4 sekundi utakmice i potpuno preokrenuo utakmicu. 18 sekundi do kraja Knicksi vode 105-99. Pacersi imaju loptu i Miller pogađa trojku. Nakon toga Miller odmah krade loptu iz auta, okreće se vraća na trojku i pogađa još jednu. Nakon toga Starks promašuje oba bacanja, a Miller na drugoj stranu ubacuj svoje penala i odvodi Pacerse do pobede.

Najbolji strelac u ovoj utakmici je bio Rik Smits koji je ubacio 34 poena i zadržao Ewinga na samo 11 ubačaja. U bilo kojim drugim okolnostima on bi bio junak, no Miller je imao druge planove. Nakon utakmice dao je intervju i dao svoju poznatu izjavu -” They choked, they choked!”-

Na kraju su Pacersi uzeli to polufinale u 7. utakmici

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*