Pacersi dobili novog šutera

Bojan Bogdanović, hrvatski košarkaški reprezentativac, koji je u prošloj sezoni nosio dresove Netsa i Wizzardsa, iskoristio je free agent opciju i potpisao dvogodišnju ugovor sa Indiana Pacersima. Za 2 godine zaradiće 21 milion dolara, čime je postao trenutno najplaćeniji hrvatski sportista prestigavši vezistu Real Madrida Luku Modrića.

Podsetimo, Bogdanović je do sada zaradio 10 miliona dolara za 3 sezone, a u prošloj godini postizao je 12.7 poena po utakmici, dok je u trogodišnjoj NBA karijeri beležio 11.3 poena po meču. Njegov lični rekord od 44 poena u jednoj utakmici postigao je 15 marta 2016, kada je protiv 76ersa u dresu Netsa postigao 44 poena, čime je izjednačio rekord Dražena Petrovića:

 

Babo je poreklom iz Bosne i Hercegovine, počeo je karijeru u mostarskom Zrinjskom, a 2005. godine potpisuje za Real Madrid gde se nije naigrao, pa igra na pozajmici u Mursiji. 2009. se vraća u regiju, potpisuje za zagrebačku Cibonu i vrlo brzo postaje njen najnolji igrač. Dve godine nakon toga potpisuje za turski Fenerbahče gde sjajno sarađuje sa Željkom Obradovićem i gde se profiliše u jednoj od najboljih evropskih šutera. 2011. ga na draftu biraju Heati kao 31 picka, ali ga prosleđuju u Netse. U Brooklyn seli 2014. godine.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. NBA Trade 2017: Sve na jednom mestu! - Ostatak Sveta
  2. Ko je sve promenio klupske boje ovoga leta - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*