Šampionsko srce: Lowry rekordom karijere srušio Lebrona

NBA / screenshot

Talentirani strijelac TJ Warren kojega su se Sunsi riješili za nešto sitno keša, odigrao je utakmicu karijere protiv Sixersa. Postao je prvi igrač koji je u “mjehuru” ubacio preko 50 poena. Brada je jučer bio na rubu, ubacio je 49 poena, dok je Warren Sixersima isporučio čak 53. Imao je sjajnih 20/29 iz igre, te 9/12 za tri poena. Sixersi su prosuli vodstvo koje su imali, te su primili čak 46 poena u posljednjoj četvrtini. Treba napomenuti i da su Pacersi bili i bez dva startera, Saboinsa koji je nažalost završio sezonu zbog povrede, te Brogdona koji je povredio vrat te sinoć nije bio dostupan. Tako je pala u vodu fantastična predstava Joela Embiida koji je ubacio 41 poena uz 21 skok.

Thunderi su dominantnom predstavom dobili Jazzere. Vodili su od samog početka do kraja, Galinari je odlično otvorio meč, u drugoj četvrtini Adam je “punio” Goberta, a gotovo svi iz petorke su bili dvoznamenkasti. Najviše je ubacio Alexander, 19 poena, dok je CP3 ubacio poen manje. Jazzeri su  razočarali, Mitchell se mučio ubacio je samo 13 poena uz 5/15 iz igre, dok je nakon njega najefikasniji bio Conley sa 12 poena.

Nikad ne podcjenjuj srce šampiona. Floskula izrečena mali milion puta vrijedila je i sinoć. Raptorsi su predvođeni Lowryem koji je ubacio 33 poena uz 14 skokova (rekord karijere) i 6 asistencija, dobili Lakerse.

“Oni su sjajna ekipa, do naslova ih nije doveo samo Leonard,” izjavio je Lebron nakon poraza.

Raptorsi su sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini u kojoj su ubacili 35 poena a dopustili samo 22 overili su pobjedu i došli do zasluženog triumfa. Osim Lowrya odličan je bio i Anunoby koji je promašio samo jedan šut na utakmici, ubacio je 23 poena, dok je SIakam dodao 15 uz 9 skokova. Razočarala je startna petorka Lakersa, AD je ubacio samo 14 poena, a najbolji je bio Lebron sa 20. Ostatak petorke je ubacio kombinirano 8 poena i s takvom predstavom nisu imali što tražiti protiv ovakvih Raptorsa.

1 Trackback / Pingback

  1. Nova haubica Pacersa - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*