Liga ‘čeličnih’ ljudi!

Clutchpoints / screenshot

Pravu rovovsku bitku su nam pružili Raptorsi i Boston. Prava playoff serija puna čvrstih obrana, duela i sjajnih utakmica. Aktualni šampioni Toronto Raptorsi izjednačili su još jednom seriju, ovaj puta na 3-3 nakon 125-122 pobjede. Bila su ima potrebna čak dva produžetka, ali na kraju tim Nicka Nursea je uspio izboriti odlučujuću sedmu utakmicu.

Obje ekipe su ostavile sve na terenu za pobjedu. Raptorsi su opasno visili i u posljednjoj četvrtini, i u oba produžetka. Uspjeli su se izvući, ponajviše zahvaljujući njihovom junaku u ovoj seriji – Kyle Lowryu. Kyle je na kraju drugog produžetka pogodio šut koji je praktički donio pobjedu, 10-ak sekundi prije kraja. Ovo je bila prava šahovska partija Nursea i Stevensa, a nama neutralnima je ovaj rezultat možda i najdraži zato što ćemo dobiti još jedan dvoboj ovih ekipa.

Kelti su dali sve od sebe u ovom meču da završe seriju, ali nije išlo. Razočarao je Kemba Walker koji je odigrao preko 50 minuta, a ubacio je samo 5 poena. Kao i obično najbolji u redovima Kelta su bili Brown sa 31 poenom i čak 16 skokova, dok je Tatum dodao 29 uz 14 skokova. Smart je upisao triple double, 23 poena, 11 skokova i 10 dodavanja. Za Raptorse junak Lowry je ubacio 33 poena, dok je VanVllet dodao 21, a najbolji s klupe je bio Powell sa 23 ubačaja.

Zanimljivo je da je na ovoj utakmici oboren jedan NBA rekord. Čak 8 igrača odigralo je preko 50 minuta na ovom meču, što je rekord kada su u pitanju mečevi broj 6 u play off serijama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*