Za njih je ovo više od košarke!

NBA Buzz

Toronto slavi i živi Raptorse, a Kawhi Leonard u najvećem gradu Kanade ima status božanstva!

“We the North” je tako blizu da postane krilatica cele NBA lige, a od apsolutne pobede deli ih samo jedna pobeda. Obzirom na utisak koji su ostavili, to je realno da se desi već na prvom sledećem meču u Torontu.

 

No, Toronto je više od skupa sjajnih košarkaša. Ovi momci koji igraju za Toronto, ne igraju za slavu i prsten, igraju jer veruju da je košarka za njih nešto više od igre, igraju srcem i igraju za nekoga koga više nema.

Za očeve, majke…

Kada je Kawhi imao samo 17 godina, doživeo je veliku porodičnu tragediju. Njegov otac Mark Leonard upucan je u svojoj auto-perionici i na licu mesta je izgubio život. Samo 24 časa nakon ubistva, Kawhi je odigrao utakmicu u srednjoškolskoj ligi na kojoj je postigao 17 poena i odmah po okončanju utakmice zaplakao je u majčinom naručju.Njegova majka je govorila kako je bila zabrinuta za svog sina, koji je sve emocije čuvao u sebi i malo joj je laknulo kada se isplakao.

Gubitak roditelja nikada nije lak, a pogotovo ne u tom životnom razdoblju.

No, nije samo Kawhi izgubio roditelje. Iste sudbine zadesile su Freda Van Vleeta, Pascala Siakama, i Serga Ibaku:

NBA Buzz

 

Pascal Siakam je iz rodnog Cameroona u Amriku otišao na nakogovr Mbaga a Mutea, starijeg kolege i košarkaša, koji je prošlu sezonu igrao za Clipperse. Godinama po odlasku nije video roditelje, a zbog finansijskih razloga nije mogao otići na njegovu sahranu 2014. godine, kada je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

“Zvao me dan pre nesreće, ali nisam bio pri telefonu i nisam mu se javio. Osećam se kao da sam mu tog dana bio baš potreban, želeo je da priča sa mnom, a ja nisam bio tu. Jedno vreme sam se grozno osećao zbog toga, ali zahvaljujući mojim tadašnjim saigračima i treneru u New Mexicu uspeo sam se izvući iz cele priče,” rekao je Siakam.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*