Melo opet “prodao” utakmicu

Blazersima nije dugo trebalo da se vrate na pobjedničke staze. Nakon serije od 9 pobjeda poklekli su od Raketa, no slavili su ponovo već u idućoj utakmicu.  I to protiv glavnih konkurenata za 3. mjesto Zapada, Oklahome. Istina, imali su svesrdnu pomoć u Melu koji je ponovo uprskao samu završnicu, no Blazersi su odigrali odličan meč.

Puno bolje su otvorili, dopustili samo 17 poena u prvoj dionici, te je Thunder šutirao samo 29% iz igre. U drugoj dionici gledamo potpuno drugačiju utakmicu. Oklahoma se probudila, počela ubacivati šuteve i vrlo brzo su krenuli anulirati prednost. Do kraja treće dionice su bili sasvim blizu, a u posljednjoj su krenuli u konačni napad. Uspjeli su su stići Blazerse no onda je Melo “prodao” još jednu utakmicu, kao nedavno protiv Kelta.

Prvu stvar je uprskao 19 sekundi do kraja. Imao je loptu u kutu i igrači Blazersa su ga udvojili. Melo je izgubio loptu, a nakon toga Westbrook je morao napraviti 6. faul na Aminuu. Ostalo je samo 7 sekundi i bilo je 2 razlike za Blazerse. Aminu utom pogađa samo jedno bacanja i daje šansu Oklahomi za izjednačenje. No Melo je još jednom odlučio biti “junak” te se odvažio na šut i promašio trojku za izjednačenje.

Velika trojka Blazersa je odigrala odlične mečeve. Najbolji je bio McCollum sa 34 poena i 5 trojki, dok je Lillard stao na 24 ubačaja uz 5 asista. Nurk je dominirao pod košem i sjajno se nosio s Adamsom te je ubacio 17 poena uz 12 skokova i 2 blokade.

U redovima poraženih Westbrook je ubacio 23 poena uz 9 asista i 8 skokova, no ove sezone je prvi puta morao ranije završiti meč zbog faulova. Adams je ubacio 18 poena uz 10 skokova, od kojih je čak 9 bilo napadačkih, dok je Goeroge stao na 16 ubačaja.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. OKC 2017 – 2018: Jalova ‘Grmljavina’, ili (ne)moguća misija pomirenja tri Ega - Ostatak Sveta
  2. The curious case of Carmelo Anthony - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*