Hezonja “presudio” Vogelu?

Jedna od najdisfunkcionalnijih franšiza u NBA se odlučila na drastični korak. Nakon još jedne razočaravajuće sezone, ekipa Orlando Magica će vrlo vjerovatno promijeniti trenera. Vogelu su dani odbrojani u Orlandu, no još uvijek nije poznato tko bi ga moga zamijeniti.

Ova sezone je počela obećavajuće, imali su jedan od najboljih napada Lige, dobijali su utakmice u serijama, no “san” je trajao malo više od početnih 12 utakmica. Imali su omjer 8-4, no nakon toga je slijedilo 9 izgubljenih zaredom. Od toga imaju očajnih 12-47. Što znači samo jednu stvar, a to je još jedan playoff bez Orlanda.

U moru povreda koje su im se dogodile ove sezone, priliku je dobio i Mario Hezonja i vrlo brzo pokazao da su napravili grešku što su ga se odrekli. Već smo dosta puta pisali o Magicu kao franšizi koja baš i ne zna najbolje što radi, a najbolji primjer su Hezonja i Gordon. Mario je napokon dobio priliku u kontinuitetu i odmah je pokaza da vrijedi, dok su jedno vrijeme pokušali i tradeati i Gordona, igrača oko kojeg su planirali slagati ekipu u nekoliko narednih godina.

Borba za Gordona

Cijenu loših igara i svih loših poteza uprave će izgleda morati platiti Vogel. Najveći problem u svemu ovome je to što je Vogel inače poznat kao vrhunski obrambeni stručnjak, no totalno je razočarao u Magicu. Trenutno su 22. ekipa po defenzivnog ratingu, a dopuštaju skoro 110 poena po utakmici. Može se i reći da nije imao s čim raditi, tj da igrači Magica nisu dovoljno kvalitetni, no na Hezonjinom primjeru možemo vidjeti da većini nije niti dao priliku. Rookie Isaac je bio prije sezone jedan od glavnih kandidata za rookiea godine, a trenutno ga nema nigdje. Istina imao je povredu koja mu je uzela većinu sezone, no ni u ovoj lošoj ekipi nije došao do izražaja, što je dijelo i Vogelom krivica.

Tako da Orlando još jednom kreće isponova iduće sezone. Rebuildnig već traje 6 sezona, a oni se nisu pomakli s mrtve točke. Iako Vogel nije isporučio ono što je treba, on definitivno nije najveći problem ove organizacije. Dovođenje diskutabilnih i isluženih igrača, manjak prilike za mlade igrače, nejasan cilj su zapravo glavni problemi Magica. Dok god u glavi ne poslože kojim putem žele ići niti jedan trener im neće pomoći.

1 Trackback / Pingback

  1. Mario Hezonja's improvement will make for interesting free agency - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*