Vučević u klin, Mirotić u ploču

Reprezentacija.me

U NBA ćemo i naredne sezone gledati dva igrača crnogorskog porekla. I dok je jedan Nikola, onaj Vučević koji nastupa za Magic, ostao veran svojoj domovini i sa njom ušao među 16 najboljih reprezentacija Starog kontinenta na završenom Euru, drugi Nikola, onaj Mirotić, okrenuo je leđa ovog leta i svojoj ‘drugoj’ domovini, Španiji, odlučivši da ne nastupi na istom takmičenju.

Nikola Vučević statistički nije imao prošlu sezonu na kakvu nas je navikao ranijih godina. Iako je imao double double prosek (14.6 p, 10.4 sk) i 47 % šuta iz igre, što je najslabije do sada u njegovoj karijeri, trener Magica Vogel je na Vučevića uticao pozitivno jer je poradio na njegovim odbrambenih veštinama. Iako nije snažan poput backup centra Biyomba, Vučević je pokazao da može biti sjajan zaštitnik reketa.

Vučević je u jednom momentu, usled ‘gužve’ pod koševima postao druga opcija na pozicji broj pet, a prednost je dobijao Biyombo u startnoj postavi. No, Nikola se snalazio i u takvoj ulozi, a u jednom je momentu bio i kandidat za najboljeg šestog igrača lige. Fanovi i stručni tim očekuju od Vučevića da bude jedan od stožernih igrača Magica u sezoni što dolazi.

Sa druge strane sudbina Mirotića je neizvesna. Španjolac, crnogorskih korena, imao je neverovatan pad tokom većeg dela regularne sezone 2016-17. Sa 10.6 poena i 5.5. skokova i 34.2 % za tri poena Nikola je imao nešto slabije proseke nego sezonu ranije, kao i ulogu u timu jer je izgubio mesto u startnoj postavi. Čak je bilo i spekulacija da će napustiti Bullse. No veća minutaža i niz sjajnih partija, posebno krajem marta i tokom aprila, popravile su utisak.

Mirotić izneverio još jednu reprezentaciju!

Poslednje vesti koje stižu iz Bullsa produžavaju neizvesnost oko njegovog statusa u timu. Bullsi koji su u rebuildingu i odrekli su se najvećih zvezda svoje ekipe (Butler, Rondo), fokusiraju se na mlađe snage. Bullsi još nisu produžili ugovor sa Mirotićem koji je trenutno ograničeni slobodni agent. No, tokom leta, niko nije iskazao interesovanje za njega. Mirotić bi eventualno mogao potpisati na 7.2 miliona $ za jednu sezonu, sa tim da bi narednog leta postao ograničeni slobodni agent.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*