Eurobasket 1/8 finala: Au revoir! Imamo prvo iznenađenje Eurobasketa!

Nakon uverljive pobede Slovenaca nad Ukrajincima na teren posle njih su izašle reprezentacije Francuske i Nemačke. Francuzi su dosada blago rečeno razočarali, dok su s druge strane Nemci jedno od ugodniji iznenađenja. Kvalitet je i dalje na strani Francuza, imaju more vrhunskih bekova i Diawa pod košem, no Nemci predvođeni Schroederom će sigurno imati šta za reći.

Početak utakmice je bio dosta nervozan, no Francuze u prvo vodstvo na utakmici dovodi Diaw laganim poluhorokom. Nemci i dalje promašuju zicere, posebno Barthel, a ni Schoreder se nije istakao u prvim minutama. Njegova kriza će trajati sve do kraja druge četvrtine. Do tada je imao 0/6 šut i niti jedan poen. Nisu mu dopuštali ulaz, a šut ga nije išao. Francuzi su jedno vreme otišli i na preko 10 poena razlike, no Nemce u igru vraća Steiger sa 3+1 i tu se uspevaju vratiti u utakmicu. Schroeder je na kraju uspeo pogoditi dva ulaza i bacanja, tako da je ovaj minus odličan za Nemce, ako uzmemo u obzir utakmicu njihovog najboljeg igrača.

Francuzi su na odmor otišli sa 6 poena prednosti, a najbolji su bili Diaw i Lauvergne sa po 10 i 7 poena. Problem Francuza je očajna igra De Coloa. U prvom delu je imao 1/6 šut, a većina njih je bila potpuno otvorena.

U nastavku gledamo rezultatsku klackalicu. No, Nemci sigurnom i strpljivom igrom tope prednost i lagano dolaze u poziciju da vode. Kod Francuza sem Fourniera i delimično Lauvergna, uz malu podršku veterana Diawa, nema raspoloženih igrača. Na nesreću petlova, Schroeder se budi, i nakon 4 promašene trice daje dve u ključnim momentima. Nemcima trojke idu kao od šale, a sem Schroedera raspucali su se Theis (2 trojke od 2 pokušaja) i Staiger (3 trojke od 5).  De Colo je i dalje indisponiran, ima svega 6 poena i 0 od 3 za tri poena.

Kakva greška Namca na 11.6 sekundi do kraja kod +5 i gotovo sigurne pobede. Nespretno gube loptu, a Fournier pogađa trojku za svoj 25 poena i samo -2. Sledi time out i nezvesna penal završnica završnica. Nemci pogađaju jednom, Fournier je precizan dva puta, i 6.7 sekundi do kraja sada je 82-81 za Nemce. Benzing je oba puta precizan, a Francuzi promašuju poslednji šut i ostaje 84-81. Nemačka ide dalje!

Theis sa 22 i Schroeder sa 21 bili su najefikasniji kod Nemaca, Fouriner sa 27 kod Francuza. Boris Diaw je svoj verovatno poslednji meč u dresu ‘trikolora’ završio sa 15 poena, 9 skokova i 5 asistencija.

1 Trackback / Pingback

  1. Eurobasket, 1/8 finala: Dončić kao Bodiroga, očerupani petlovi! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*