Mirotić izneverio još jednu reprezentaciju!

Španski (Crnogorski) krilni centar Nikola Mirotić imao je sezonu za zaborav. Bilježio je carrer low u većini statističkih kategorija i dosta je često ispadao iz rotacija Bullsa. Iako je bio redak šuter na tom rosteru, nije se uspeo izboriti za konstantne minute.

Problem je što mu je ovo bila zadnja godina ugovora i sada se Bullsi premišljaju oko obnove. Iako imaju pravo mečirati bilo koju ponudu, zasada nije bilo interesenata za Nikolu.

Ove godine španski izbornik okuplja najjače snage. Braća Gasol su prisutni (Pau se verovatno oprašta), a na centarskim pozicijama prednost pred Ibakom dao je Mirotiću. Prošli godina Nikola se nije uspeo izboriti za završnih 12 Španije, u većini slučajeva Ibaka je bio taj stranac koji je dozvoljen.

No ni ove godine nećemo gledati Nikolu u Španskom dresu. Iako je dobio prednost Nikola je poručio svom izborniku da ne računa na njega. Još uvek je zvanično bez kluba i želi se posvetiti traženju istog, te ove godine jednostavno ne može nastupati za reprezentaciju.

Ovo je težak udarac za Špance. Ibaka se sada gotovo sigurno neće odazvati, te će tako mesto stranca ostati upražnjeno. Sada je na braći Gasol i Hernangomez da nadoknade njihov izostanak.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Težak udarac za Špance! - Ostatak Sveta
  2. Vučević u klin, Mirotić u ploču - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*