Borba za Gordona

USA Today

Jedna od najdisfunkcionalnijih franšiza Lige, Orlando Magic početkom sezone se odrekla Mario Hezonja i objavili su kako mu neće produžiti ugovor i da je slobodan u traženju novog kluba. Nakon toga na trade deadlineu su pustili Elfrida Paytona da odšeta u Sunse, a za uzvrat su dobili samo pick druge runde. No to nije sve. Naime, netom prije trade deadlinea stavili su na trade block trenutno najveću mladu zvijezdu u Orlandu Aarona Gordona.

Nakon što su se riješili Hezonja i Paytona očekivalo se kako će barem Gordona zadržati, no sada ni to više nije sigurno. Ispipavali su teren za njega, a koncem ove sezone Gordonu ističe ugovor. Istina, on je ograničeni slobodni agent, te će Magic moći mečirati svaku ponudu za njega, no pitanje je koliko će novaca htjeti dati.

Za mlado krilo već su u red stale tri ekipe, a sve tri mu mogu ponuditi dobre novce. Kao favoriti se spominju Dallas Mavericksi, Indiana Pacersi i Phoenix Sunsi. Mavsi su nedavno izjavili kako je ova sezona za njih izgubljena, te prelaze u tank mode. Već sada imaju solidnu jezgru u Smithu i Barnesu, kada na to pridodaju visoki pick s idućeg drafta, te možda i Gordona Mavsi bi preko noći postali ozbiljna playoff ekipa. Drugi su Pacersi koji nakon što su dobili franšiznog talenta u Oladipu, žele s pridodati Gordona ubojitom dvojcu Turner-Oladipo i vratiti se na stare pobjedničke staze.

Posljednja ekipa su Sunsi. Oni vrve mladim igračima, jedna su od najmlađih ekipa Lige. Imaju nevjerovatnog Bookera, koji je sve oduševio na Natjecanju u trojkama, a ni ostatak jezgre u Jacksonu, Benderu i ostalima ni najmanje nije loš. Fali im samo jedno kvalitetno atletsko krilo, te bi se Gordon odlično uklopio i tim, a kada pridodamo i visoki izbor na draftu, odjednom je budućnost Sunsa puno svjetlija.

Ova sezona je najbolja u karijeri za Gordona. Ubacuje 18,4 poena uz 8,3 skoka i 2,2 asista, a prosjeci u sve tri kategorije su mu najbolji u karijeri. Pitanje je hoće li uopće napustiti Magic, jer zapravo nema izbora ukolko mečiraju. No poznavajući Magic i njihove odluke, ne bi nas ni najmanje začudilo da puste svog najvećeg talenta da samo odšeta (kao i s prethodnom dvojicom).

1 Trackback / Pingback

  1. Hezonja "presudio" Vogelu? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*