S pivom u ruci po 1-0 u seriji!

nba.com

Krenula je i druga playoff serija na Istoku. Repriza prošlogodišnjeg Finala konferencije. No kao ni prošle godine, ni ove nije bilo iznenađenja, barem u prvoj utakmici. Cavsi su na krilima Lebrona apsolvirali Raptorse i naneli im 5. poraz zaredom u Game 1 u playoffu. Tako su postali negativni rekorderi lige.

U prvoj četvrtini igralo se na mahove, prvo jedni pa drugi. Na početku seriju Cavsa odgovaraju Raptorsi sa 9-2, da bi nakon toga Cavsi opet uzeli stvar u svoje ruke i završili dionicu sa 12 poena prednosti. Odmah u startu utakmicu Lebron i Kyrie su pružili Raptorsima dobrodošlicu. Sjajno izvedena kontra i možda i potez playoffa dosada.

U drugoj dionici Cavsi opet dobro kreću, no Raptorsi predvođeni odličnim Lowryem se potpuno približavaju. Rade seriju 19- 3, a postava koja je preokrenula Pacerse sada nije dobro funkcionirala.Nisu stavljali šuteve, a na drugoj strani Ibaka i Lowry su pogađali i prednost se istopila. Na to Lue je video da je vrag odneo šalu i vraća starter. Odgovaraju na najbolji način, imaju četvrtinu bez turnovera i opet dižu razliku na 14.

 

Posle odmora Toronto se opet konsolidirao te malo snizio prednost prije nego je Lebron ubacio u višu brzinu. 2 trojke i 2 faul koša su bili dovoljni da prelome Raptorse. Ubrzo nakon toga je fauliran na jednom ulazi i Lebron odlazi do ruba igrališta, gde uzima flašu piva iz publike. Skoro je nagnuo, no kaže da nije “beer guy” ali da je bilo vino verovatno bi probao.

Nakon toga Raptorsi se nisu predali, no ipak su mogli samo ublažiti poraz. Lebron izgleda sve bolje kako playoff ide, što je neverovatno s obzirom koliku ima minutažu. -“Oni su odmorni, lete po terenu. Izledali su kao da su barem pola koraka brži na svakoj lopti.”- izjavio je trener Casey posle utakmice. Lowry i Derozan su imali solidne mečeve, prvi je ubacio 20 a većinu u prvom delu. Derozan je stao na 19 što je dosta ispod njegovo standarda. Ibaka je također gotovo sve koševe ubacio u prvom delu, te je stao na ukupno 15.

Kod Cavsa Lebron je završio na 35 poena uz 10 skokova i 4 asista, a Irving je ubacio 24 uz 10 asista, te je malo popravio svoju efikasnost. Dahntay Jones je također dobio priliku no ovo neće pamtiti po dobrome. Igrao je samo 3 minute, zakucao i dobio isključujuću tehničku grešku. Lebron ga je morao smirivati posle “incidenta”.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*