King & Drew uz ČETIRI rekorda rekli – NE!

Kakvo veče za tim iz Clevelanda. Moćni tim Warriorsa je razbijen na komade (137-116) a Cavsi su pokazali svoje šampionsko lice. Da nije bilo nesretnog poraza u prethodnom meču, sada bi gledali zanimljivu seriju. Ovako je sada 3-1 za Warriorse, a serija se ponovo seli na jednu utakmicu u Oakland.

Već prvi rekord videli smo u prvoj četvrtini, kada su Cavsi lako poveli sa 11-5, svakim minutom prednost je rasla, da bi do kraja četvrtine postigli neverovatna 49 poena (49-33 bio je rezultat) što je rekord NBA finala.

Do trijumfa je Cavse vodila Velika trojka. Lebron je zabeležio triple-double (31 poen, 10 skokova, 11 asistencija), i to mu je takav deveti takav učinak u finalu čime je srušio rekord koji je do sada delio sa Magicom Johnsonom. Legenda Lakersa mu je na tome čestitala.

Najbolji košarkaš sveta u ovom meču je preskočio i Michaela Jordana – i sada ima više slobodnih bacanja u play-offu od MJ-a. Ekplodirao je na ovom meču i Kyrie Irving koji je postigao 40 poena, dok je Kevin Love zabio 23 uz 8-6 za tri poena. Irvinga niko nije mogao zaustaviti. Uz 40 poena (15/27 iz igre) imao je 7 skokova i 4 asistencije. Pogađao je za tri, prodirao, vraćao lopte i širio reket.

I tu stižemo do još jednog, timskog rekorda, Cavsi u ovoj utakmici dali 24 trojke što je rekord finala.

Tristan Thompson (10 skokova) je po prvi put u finalnij seriji imao više skokova od Currya, dok JR Smith (15 p) prvi put imao više poena od Currya i Klaya.

Kod Warriorsa konstantno raspoložen bio je Durant sa 35 poena (9 od 22 iz igre) ali on nije bio dovoljan. Podršku mu je davao Green sa 16 poena i 14 skokova, dok su Curry i Thompson imali nešto slabije veče – pogodili su ukupno ili zajedno tek 27 poena, uz šut 8 od 24. Curry je još imao 10 asistencija.

Na timskom nivou, oboren je rekord finala po broju ubačenih poena u prvom poluvremenu – 154, koji su do sada držali Spursi i Nuggetsi od 1983 godine (150).

https://www.youtube.com/watch?v=SKDtcZiiJzY

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Novosti o Finalu! - Ostatak Sveta
  2. Čovek koji je došao tiho i vratio titulu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*