“Očekujem ga na terenu u sljedećoj utakmici”

Ponajbolji igrač Warriorsa Steph Curry danas je ponovo bio na pregledu povređenog kolena. Napredak je očit, te se čini da će Curry na parkete kako je bilo i planirao. Tokom druge runde protiv Pelicansa. Dobio je zeleno svetlo za povratak laganim treninzima s ekipom.

Prvu utakmicu je propustio, no Warriorsi su relativno lagano savladali Pelicanse u tom dvoboju. Durant-Gree-Thompson su riješili posao i odigrali su odličan meč. Nakon pobjede i početnog vodstva za Warriorse uslijedilo je još dobrih vijesti. Curry bi trebao biti spreman za sljedeću utakmicu protiv Pelicansa. Kerr je izjavio kako ga očekuje na parketu u utakmici broj 2. Ovo će dodatno otežati posao Pelicansima, koji se nisu dobro proveli u prvom meču.

 

Dvostruki MVP nije igrao od 23. marta i utakmice protiv Hawksa kada mu je nakon pada saigrač JaVale McGee povredio koleno leve noge. Pre toga, u toku samo ove sezone, Curry je čak četiri puta pauzirao zbo povrede skočnog zgloba desne noge. Drugi krvnik bio je Zaza Pachulia:

Zaza nastavlja teror, stradao i Steph Curry!

Curry ove sezone prosečno postiže 26.4 poena, uz 6.1 asistenciju, 5.1 skok i 1.6 ukradenih lopti po utakmici.

Gledajući Warriorse protiv Spursa, čini se da Curry ne nedostaje mnogo timu u ovom trenutku jer njegovo odustvo sjajno nadomešćuju Kevin Durant i, posebno, Klay Thompson koji je u sve tri utakmice pokazao sjajno šutersko raspoloženje.

> Golden State Warriors – San Antonio Spurs 3 – 0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*