Dragić dobija novog saigrača?

Raptorsi su završili svoju priču u playoff. Cavsi su ih počistili i izbacili drugu godinu zaredom. Imali su velike pripreme za prvake ove sezone, nakon što su im prošle uzeli 2 pobede. Doveli su Ibaku i Tuckera da bi ojačali prošlogodišnju ekipe, no James i Cavsi su opet bili prejaki.

Jedan od faktora je bila i povreda prvog playa Lowrya koji je u 2. utakmici iskrenuo zglob i više se nije vraćao u seriji. Bez njega je gotovo nemoguće pobediti ovakve Cavse i Raptorsi su morali potpisati poraz. Ovo je već drugi puta da je Jamesa jači i Raptorsi moraju pronaći nova rešenja ukoliko žele vrh Istoka.

No to bi im moglo biti teže od očekivanog. Lowry je free agent ovo leto i iako je dosada bilo gotovo sigurno da će potpisati novi ugovor nedavno je izjavio kako bi se volio okušati ponovo na Zapadnoj Konferenciji. Donekle i razumljivo, ima 31 godinu, problemi s povredama su već počeli (60 utakmica ove sezone) a kako se čini Raptorsi su dosegli svoj maksimum. Nisu ni u jednom trenutku ozbiljnije zapretili Cavsima i to je verovatno ono što najviše brine Kylea. Kako on još nema prsten, a sada je u zenitu svoje karijere mogao bi potražiti neki klub na “drugoj strani” u pokušaju osvajanja.

Iako je izrazio želju da se okuša na Zapadu, pojavila se spekulacija da bi Lowry možda mogao ostati na Istoku, i postati delom ekipe koja bi mogla biti veliko iznenađenje sledeće godine. Zamislite samo potentni tim Phile sa Simmonsom, Embiidom (uz pretpostavku da su zdravi), Dariom Šarićem, i 3-strukim All Star playeom Lowryem:

Jedan drugi All Star, i lider Utah Jazza, Gordon Hayward također ovoga leta postaje free agent. I dok se mnogi pitaju hoće li produžiti ugovor sa timom iz Salt Lake Citiya, fanovi jednog drugog kluba već prave ankete o eventualnom dolasku Haywarda u njihov tim:

Iako su dosada Boston Celticsi bili favoriti za dovođenje Gordona, sada su se u priču umešali i Miami Heat. Od početka su bile glasine da je Riley zainteresiran za ovo Allstar krilo, no sada su prešli u vodstvo u utrci za njega. Kelti su na drugom mestu, a sve se čini kako ugovor s Utah Jazzom neće produživati.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Idealne solucije za Spurse! - Ostatak Sveta
  2. Ibaka doneo odluku? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*