Vrelina je ugašena

France24

Pobjedom Bucksa u četvrtoj utakmici završila je serija prvog kruga. Giannis i ekipa su “osvetili” loš nastup u prošlogodišnjem “balonu” metlom protiv Heata. Metla se definitivno nije očekivala, Heat je ipak prošle sezone bio finalist – te je dobrano namučio Lakerse. Posljednji meč je završio 120-103, a u prvom poluvremenu Heat je izgledao kao da može barem malo produljiti seriju. Ipak, nakon odmora, Giannis i ekipa preuzimaju kontrolu i sa 34-21 u trećem periodu okreću vodu na svoj mlin. Heat se još više raspao nakon toga i Bucksi su mirno završili posao.

Prije početka serije Butler je najavljivao brda i doline. Svi u Miamiu su htjeli još jedno finale, priliku za ponovnu borbu za prsten. Ipak, cijela ekipa je odigrala loše. Prije svih Jimmy Butler. U prvoj utakmici imao je velikih problema sa šutem, ipak je uspio preko Giannisa donijeti produžetak Heatu. Na kraju MIddelton pogađa za pobjedu u produžetku i napori Heata su pali u vodu. Već u toj utakmici smo mogli pretpostaviti gdje će ići ova serija. Bucksi su bili katastrofalni iza linije 7,24m šutirali su samo 5/31 i usprkos tome dobili su utakmicu.

Naredne dvije bile su šetnjica za Buckse, 132-98 u drugoj i 113-84 u trećoj utakmici. Giannis i ekipa su počeli pogađati izvana, uz odličnu obranu i indisponiranost Heata serija je išla samo u jednom smjeru. Giannis je kao i obično dominirao, Holiday se pokazao kao sjajno pojačanje i u obrani i u napadu, Middelton je odigrao kao što se od njega i očekuje, a i klupa Bucksa je bila odlična. Toliko dobra da je Bryn Forbes ubacio više poena od Butlera u ovoj seriji.

S druge strane Heat je totalno razočarao. Osim Butlera s terena je potpuno nestao i Tyler Herro, junak prošlogodišnjeg playoffa. Brojke su mu drastično pale, igra se srozala i sve se više čini da je Heat pogriješio što nije mijenjao Herroa.

Bucksi su pokazali da ove sezone misle ozbiljno, čine se na prvu jači nego prošlih godina, dodatkom Holidaya ovo je sasvim druga priča nego s Bledsloeom na playu. Imaju realne šanse za Finale Istoka, a tamo je onda sve moguće…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*