“Oni nemaju šanse protiv nas”

Završena je treća polufinalna serija. Ratnici su bez velikih poteškoća apsolvirali Pelicanse i tako se plasirali u “Super konferencijsko Finale” protiv Rocketsa. Pelikanima svaka čast na ovogodišnjem nastupu u playoffu. Prvo su počistili Blazerse i sve iznenadili, a u ovoj rundi su pružili dostojan otpor Ratnicima, te im čak i uzeli jednu utakmicu.

Cijeli ovaj susret je prošao u znaku Warriorsa. Vodili su cijelo prvo poluvrijeme 5-10 razlike, da bi Pelikani malo smanjili rezultat prije odmora. No ulaskom u drugo poluvrijeme, Ratnici rade 10-0 seriju i tako se odvajaju te do kraja mirno održavaju prednost. Osim prolaska serija najbolja vijest za Warriorse je povratak Currya. I to povratak u staru formu. Steph izgleda kao da nije niti bio povređen, već je u svojoj prvoj utakmici u ovom playoffu odigrao sjajno, a sada je dokazao kako je ova povreda stvar daleke prošlosti.

Curry je ubacio 28 poena uz sjajnih 10/16 iz igre, te je tome dodao 8 asista i 7 skokova. Odličan učinak i prava priprema za Paula i Hardena koji ih čekaju u Finalu Zapada. Durant je ubacio 24, a Klay 23 poena.

Pravi junak, ne samo ove utakmice već i čitave serije bio Draymond Green. Sada je ubacio 19 poena uz 14 skokova i 9 dodavanja, a postao je prvi Ratnik ikada koji je u čitavoj playoff seriji imao triple-double u prosjeku.

Lukavi Green je pokušao i prisluškivati razgovor Ronda i trenera Pelicansa. Inače on i Rondo su se već sukobili tijekom ovog playoffa, no ovaj puta nije bilo ništa od toga.

Nakon utakmice na press konferenciji Greena su pitali jesu li priželjkivali Rakete u Finalu. Odgovorio je u svom stilu -“Čovječe mi smo uzeli dva naslova u tri godine, nećemo sada početi pričati želimo li igrati s nekim. Sada samo želimo taj treći naslov, nije bitno tko nam stoji na putu. Ukoliko si nam na putu, jednostavno si se našao tamo.”- najavio je Green Finale protiv Raketa.

U redovima poraženih Davis je bio najbolji strijelac sa 34 poena, a opet je sjajan bio Holiday. Ovaj puta je ubilježio svoj prvi triple-double u playoffu ikada, a postigao je 27 poena, 11 asista i 10 skokova.

Sledi nam veliko finale Zapada. Kada su trenera Steva Kerra upitali šta očekuje od duela sa Rocketsima, bio je kratak i samouveren:

1 Trackback / Pingback

  1. NBA play off 2018: Rezultati, izveštaji, analize - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*