Spursi izraketirani, Nene izbačen!

Mandatory Copyright Notice: Copyright 2017 NBAE (Photo by Mark Sobhani/NBAE via Getty Images)

Neverovatnu napadačku predstavu smo videli od Rocketsa. Spursi su im dopuštali šuta, a Harden i ekipa su to drage bolje prihvatili. Za 3 su šutirali čak 50 puta, a pogodili 22, najviše u istoriji protiv Spursa. Imali su čak 6 igrača s preko 10 poena, s tim da je i centar Capela odradio posao pod obručima. Ovu utakmicu Rakete jednostavno nisu mogli izgubili.

Počelo je odlično za Rakete. Već su u prvoj četvrtini odlično krenuli i zabili 34 poena. Šutirali su sa svih strana i sve je upadalo. Ukupno su pogodili 12 trojku u prvom poluvremenu. Pop je sve pokušao. Zvao je time out nakon samo 80 sekudni igre zbog loše rotacije na jedan šut Davida Lee. Kao da je znao što ga čeka.

U drugo poluvreme Rakete su ušle sa 30 poena prednosti. Zabili su 69, a Spursima dopustili samo 39 koševa. Ovo je bio najveći zaostatak koji je imao Pop na poluvremenu otkada je došao na klupu Spursa. -“Pojavili su se na terenu i jednostavno nas razbili. Zabili su većinu šuteva, no mi smo napravili previše grešaka. Oni su to iskoristili. Našli su ofenzivni ritam, a mi to nikako nismo mogli i tu je bio kraj.”- iskren je bio Aldridge koji je razočarao sinoć. Ubacio je samo 4 poena i izledalo je kao da se nije ni pojavio na utakmici.

Odlična stvar za Rakete je i to što ovaj susret nisu dobili samo fantastičnim napadom. Igrali su odličnu obranu, nisu dopuštali Leonardu ni milimetar prostora i sjajno su preuzimali i rotirali u obrani. -“Naravno da smo sretni s našom obranom i kako je to izgledalo. Ali ni ovo nije realno stanje stvari, neće oni doveka promašivati.-” izjavio je trener Raketa DAnthony.

Utakmica je bila puta tenzija pa su suci morali posegnuti i za isključenjima. Nene je bio prvi na listi. U drugom delu je uhvatio Dedmon za vrat u jednoj gužvi i suci su mu pokazali put svlačionice. Na kraju je i Dedmon morao ranije pod tuš, jer se u zadnjoj dionici raspravljao oko jedne sudačke odluče, te su u njega odlučili postali izvan igre.

U napadačkoj rapsodiji Rocketsa na kraju je Ariza ubacio najviše – 23 poena. Harden je stao na 20 uz 14 asista, a isto toliko je ubacio i Capela a on je dodao tome još i 13 skokova. Kod očajnih Spursa Leonard se hrabro borio u nekako stigao do 21 poena, dok su još jedini dvoznamenkasti bili Parker i Simmons sa po 11 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*