Dobar debi Kelta, Wizardsi lako s Kinezima

(AP Photo/Charles Krupa)

Za početak svoje sezone Wizardsi su se odlučili za lakši trening s kineskom ekipom Long-Lionsa. Bez ikakavih problema su došli do pobede i to bez usluga svog najboljeg igrača Walla, dok je Beal odigrao samo 8 minuta. Najviše prilike je dobio Satoransky koji je bio jedan od najboljih Čarobnjaka sinoć sa 13 poena i 5 asista. S klupe su odlični bili Meeks sa 19 ubačaja i Mac sa 17 poena.

U redovima Kineza smo imali jed(i)no poznato lice, Tylera Handsbrougha koji je bio uverljivo najbolji pojedinac utakmice. Odigrao je čak 43 minuta i to iskoristio za 29 poena i 11 skokova. Bivši član Unicaje Kyle Fogg je zabio 26 poena uz 11 asista i pokazao da će biti pravo pojačanje za Kineze.

Utakmica je već bila riješena u prvom dijelu kada su Čarobnjaci došli do velike prednosti. Na kraju se rezultat popeo do čak +30 za ekipu iz glavnog grada.

Kelti su u ovu sezonu ušli sa samo 4 igrača od prošlogodišnjeg rostera. Novi Kelti su već u prvoj utakmici odigrali vrlo dobro, posebno u obrani i Stevens je u ovo malo vremena našao načina da dobro ukomponira ekipu. Irving je sve svoje poene zabio u prvoj četvrtini, Hayward je uspeo ubaciti samo 5 poena. Čak je 15 igrača dobilo priliku na ovoj utakmici. Najbolji je bio Njemac Theis koji je ubacio 12 poena uz 7 skokova, a jedini dvoznamenkasti uz njega su bili Baynes i Nader sa po 10 poena.

U redovima Hornetsa najviše se iskazao Lamb koji je s klupe ubacio 17 poena uz 8 skokova, a svoj posao su delomično odradili i starteri Walker i Batum sa po 12 i 10 poena. Rookie Monk i Tatum su bili dosta nervozni u ovom meču, što je normalno. Monk se mučio sa šutom i imao je 2/8, dok je Tatum promašio još i više i završio je utakmicu sa 3/11 šutem. Kelti su vodili kroz čitavu utakmicu, a na kraju su došli do +12 pobede.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*