Najava sezone 2017/18: divizija Pacific

GOLDEN STATE WARRIORS

IN- Nick Young (FA-Lakers), Omri Casspi (FA-Pelicans)

OUT- Ian Clark (FA- Pelicans), James McAdoo (FA-Sixers), Matt Barnes (FA)

DRAFT- Jordan Bell

Najjača ekipa u NBA je postala još jača tokom ovog leta. Ne samo da nisu izgubili niti jedan bitan šraf šampionske ekipe već su dodali i pokoje pojačanje. Najveći dio posla je zapravo odradio Kevin Durant koji je pristao na puno manji ugovor od onoga kojeg zaslužuje te tako omogućio Warriorsima da ponovo potpišu Igouadalu i Livingstona. Njih dvojica su ključni igrači s klupe koji su imali velike zasluge u osvajanju oba naslova Warriorsa, a sada su zahvaljujući Durantu dobili adekvatne plaće i ostali su u ekipi. Na roster su dodali i Nicka Younga i Omri Casspia obojicu sjajne šutere koji će sigurno pomoći ulazeći s klupe i pružiti Kerru još više prilike da odmori glavne zvijezde. Da bi stvar bila još bolja po Warriorse iskoristli su praksu koju već koriste godinama i kupili su draft pick, a njega pretvorili u Jordana Bella. Momak koji bi vrlo skoro mogao postati light verzija Draymonda Greena, dragulja kojeg su Warriorsi pokupili u drugoj rundi. Momak je već sada sjajan obrambeni igrač, jako podsjeća na Greena, no da bi napad doveo na pristojnu razinu morati će još puno raditi. No za picka druge runde svakako ogromna krađa. Sjajan posao Warriorsa koji i  u novu sezonu ulaze kao neprikosnoveni favoriti.

LOS ANGELES CLIPPERS

IN- Danilo Galinari (Nuggets), Patrick Beverly (Rockets), Sam Dekker (Rockets), Montrezl Harell (Rockets), Miloš Teodosić (CSKA), Lou Williams (Rockets), Willie Reed (FA-Heat)

OUT- Chris Paul (Rockets), J.J Reddick (FA-Sixers), Jamal Crawford (Wolves), Luc Mbah a’Moute (FA-Rockets), Marreese Speights (FA-Magic), Paul Pierce (RET), Alan Anderson (FA), Brandon Bass (FA-Kina)

DRAFT- Jawun Evans, Sindarius Thornwell

Ljeto veliki promjena za Clipperse. Prvo su razrješili Doca posla GM-a, što se već sada pokazao kao odličan potez. Izgubili su Paula, no on je gospodski rekao Clippersima kako ne misli ostati u timu i tako dao šansu Clippsima da ga ne izgube za džaba. Otišao je put Rocketsa a Clippsi su dobili zanimljiv paket. Beverly je odličan obrambeni play, Dekker će biti vrlo koristan na krilu, a sigurno će biti minuta i za Harrella. Zasada se kao najveće pojačanje (za nas s Balkana i očekivao) pokazao naš Miloš Teodosić. Njegova magija radi i u NBA ligi i očekujemo od njega da drži ovaj napad Clippsa podmazanim. Crawforda su zamijenili s Lou Willom, jako sličnim igračem, samo mlađim tako da produkcija s klupe ne bi trebala opasti. Gallinari i Griffin su napokon zdravi i njih dvojica, zajedno s Jordanom čine jedan od boljih froncourtova lige. Iako su izgubili najboljeg igrača u Paulu, vrlo dobrim potpisima su napravili jako zanimljivu ekipu i vjerujemo da će već iduće sezone biti u vrhu Zapada.

SACRAMENTO KINGS

IN- George Hill (FA-Jazz), Bogdan Bogdanović (Fener), Zach Randolph (FA-Grizzlies)

OUT- Rudy Gay (FA-Spurs), Darren Collinson (FA-Pacers), Arron Afflalo (FA-Magic), Tyreke Evans(FA-Grizzlies), Langston Galloway (FA-Pistons), Ty Lawson (FA-Kina), Anthony Tolliver (FA-Pistons)

DRAFT- D’Aron Fox, Justin Jackson, Harry Giles, Frank Mason Jr.

Divčeva vizija napokon dobija smisao. Nakon trade Cousina svi su se pitali u kojem smjeru će ići Kingsi, no nakon drafta sve je postalo jasno. Vjerovatno su ekipa koja je najbolje odradila ovaj snažni draft. Doveli su Foxa, strašno brzog playmakera koji jako podsjeća na Walla i koji će biti kamen temeljac ove ekipe. Jackson je bio glavni igrač NCAA prvaka i mogao bi u budućnosti biti jedan od boljih 3-D igrača lige. Slično kao i prošle godine kada su doveli Labissiera sada su uspeli dohvatiti i Gilesa. Momak koji je bio prognoziran kao prvi pick prije nekoliko godina muku je mučio s povredama na sveučilištu, no i dalje posjeduje strašan potencijal. Ukoliko ostane zdrav mogao bi biti prava krađa ovog drafta, nešto slično kao i Skal koji pokazuje odličan napredak. Uz sve ovo potpisali su i jednog od najboljih igrača u Europi na najveći rookie ugovor u povijesti, našeg Bogdana Bogdanovića. Sjajan šuter će odmah moći pomoći Kingsima, jer već posjeduje bogato iskustvo za tako mladog igrača. Roster su dodatno ojačali i veteranima Hillom, Carterom i Randoplhom kojima je glavni zadatak biti mentorstvo ovim mladim talentima. Uz to očekuje se i eksplozija Skala Labissierea koji je već krajem prošle sezone pokazao zašto ga se smatralo za jednog od najvećih talenta svoje generacije. Bolji dani za Kingse su iza vrata, a već i ove sezone možemo od njih očekivati veliki pomak prema naprijed.

LOS ANGELES LAKERS

IN- Kentavious Caldwell-Pope (FA-Pistons), Brook Lopez (Nets), Andrija Bogut (FA-Cavs)

OUT- D’Angelo Russell (Nets), Nick Young (FA-Warriors), Timofey Mozgov (Nets), Tarik Black (FA-Rockets), David Nwaba (FA-Bulls)

DRAFT- Lonzo Ball, Kyle Kuzma, Josh Hart

Ovo ljeto je zapravo bilo samo priprema za iduće kada su najavili velike stvari. Paul George i Lebron James su slobodni igrači i Magic je krenuo s čišćenjem prostora kako bi doveo obojicu. Pope je potpisao jednogodišnji ugovor, a riješili su se i tereta Mozgova i njegovog ogromnog ugovora. Russell je također morao otići, nisu bili skroz zadovoljni s njim, a sada je tu i Lonzo Ball te su složili paket kojim su doveli Lopeza. On je jedan od najboljih napadačkih centara lige, a dobra je stvar i to što ima samo još godinu dana ugovora, tako da ipak ostavlja manevarskog prostora za iduću sezonu. Uvjerljivo najveći hype koji je podignut oko nekog igrača u posljednjim godinama je onaj oko Lonza Balla. Momak s domaćeg sveučilišta UCLA je proglašen kao spasitelj Lakersa, no prema prvim utakmicama njihov drugi pick bi mogao biti prava stvar. Kyle Kuzma je bio najbolji igrač Ljetnje lige, a i u predsezoni je najbolji igrač Lakersa. Pokazuje odlične stvari i mogao bi on zapravo biti najbolji pick Lakersa ove godine. Očekuje se i napredak mladih snaga Ingrama i našeg Zubca, no uz sva ova pojačanja, nažalost playoff će vjerovatno biti nedostižan za ovu ekipu Lakersa.

PHOENIX SUNS

IN- /

OUT- Leandro Barbosa (RET)

DRAFT- Josh Jackson, Davon Reed, Alec Peters

Ekipa iz Arizone je potpuno okrenuta budućnosti. Odlučili su se graditi preko drafta i nisu potpisivali niti jednog veterana. Na draftu su uzeli baš ono što im treba, a dobili su ponajboljeg igrača kojeg su mogli birati. Jackson je odličan swingman, allround igrač koji će se sjajno slagati s šuterom Bookerom. Njih dvojica su odličan zalog za budućnost. Vratili su Lena i dali su mu još jednu šansu, iako u svim ovim sezonama nije pokazao očekivan napredak. Bledsloe je i dalje tu, iako je bilo dosta priča oko njegovog tradea, no povredom Knighta postao je nepohodan ovoj ekipi. Još u ovoj sezoni ne trebamo očekivati velike stvari od njih. Uigravati će mlade igrače, Bookera, Bendera, Jacksona i ostale, te njihov pravi procvat možemo očekivati u nekoliko idući godina.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. NBA 2017 2018: Šta nam donosi nova sezona? - Ostatak Sveta
  2. Phoenix Suns 2017 - 2018: Pomračenje sunca i novi početak - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*