Kraj serije, Manu rules, i monstruozni Z-Bo!

ClutchPoints

Veteran Zach Randolph junak je Kingsa. Sinoć je iskusni Z-Bo u direktnom duelu sa najboljim centrom lige, DeMarcusom Cousinsom, odigrao najbolju partiju u dresu Sacramenta. Sa 35 poena i 13 skokova (naspram Boogijevih 38 poena i 11 skokova), Z-Bo je bio najzaslužniji za pobedu Kingsa nad Pelicansima od 116 – 109. Odlučujuće poena za produžetak postigao je Hiel, a Bogdan Bogdanović je za 25 minuta ubacio 8 poena (4-9 iz igre), upisao 2 asistencije, skok i 4 ukradene lopte. No, Z-Bo ne samo da igrački može parirati Boogiju, već i verbalno:

Preporođeni Pacersi, predvođeni Oladipom, naneli su poraz Cavsima, prvi nakon njihovih 13 uzastopnih pobeda. Bilo je 106 – 102 za Indianu u popirlično izjednačenom meču u kojem je prevagu odneo dobar šut domaćih, u kojem je prednjačio Oladipo – meč je završio sa 33 poena, 8 skokova i 5 asistencija, 15 poena ubacio je Turner, a 10 Bojan Bogdanović, kojeg šut za tri poena nije išao. James je imao 29 poena, 10 skokova i 8 asistencija, a Love je dodao 20 poena i 7 skokova, a ovoga puta zakazali su igrači sa klupe Clevelanda (Korver, Green, Wade) koji su do sada uvek donosili prevagu.

Košarkaši Spursa savladali su Boston sa 105 – 102, a trijumf im je doneo legendarni Manu Đinobili trojkom na dve sekunde do kraja. Ovo je četvrta uzastopna pobeda za San Antonio koj je predvodio Aldridge sa 23 poena, Gasol je dodao 12. Kod Celta je Irving bio najefikasniji sa 28 poena, ali bez asistencije i uz samo 1 skok.

Raspoloženi Kevin Durant (36 poena, 10 skokova i 7 asistencija) vodio je Warriorse do gostujuće pobede nad Detroitom, 102 – 98. Kod Pistonsa je najefikasniji bio Bradley sa 25 poena, ali je šansu dobio i Boban Marjanović, igrao je 13 minuta, postigao 10 poena, uz 4 skoka i jednu asistenciju.

1 Trackback / Pingback

  1. Antijunak i dobri duh savremene NBA - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*