Glavni i odgovorni za raspad Knicksa

The Hoop Doctors

Zen Master se nije najbolje proveo na mjestu predsjednika košarkaških operacija Knicksa. Prvo je zaratio sa zvijezdom ekipa Carmelom Anthonyem, gotovo godinu dana ga se pokušavao riješiti. Nakon toga toliko je iznervirao najvećeg potencijala u ekipi Porzingisa da ga ovaj nije htio niti vidjeti na završnom sastanku poslije sezone.

Nedavno je kružila priča kako je Phil redovno spavao na draft workoutovima i uopće nije obraćao pažnju na stvari koje se događaju. Mislili smo da ne može gore od ovoga, no Phil nas je još jednom uspio razuvjeriti. Godinama Knicksi nisu bili zanimljiva opcija slobodnim igračima, što je bilo čudno za ovako veliku franšizu i ovako veliko tržište. Glavni problem je sada izašao na vidjelo.

-“Čuo sam neke horror priče o Philu kada se sastajao sa slobodnim igračima. Nepripremljen, neorganiziran, nezainteresiran… Ponekada bi sa sobom poveo i Steve Millsa koji ga je pokušavao “probuditi”. Sa sigurnošću znam da je nekoliko igrača prekinilo pregovore s Knicksima baš zbog njega. Nisu mogli vjerovati “Wow, to je Phil? Nisam ga tako zamišljao.- mnogi su izjavili poslije susreta s njima.”- izjavio je Woj na svom podcastu.

Jedna je stvar pogriješiti u procjeni igrača i fulati, no potpuno druga stvar je nepripmljenost. Jackson je pokazao previše neprofesionalnih poteza za vrijeme njegovih dana u Knicksima. Vjerovatno najbolji potez u Velikoj jabuci u nekoliko posljednjih godina je uručenje otkaza Zen Masteru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*