Nevolje oko lopte!

Sutra počinje Eurobasket. Većina rostera je popunjena, praktiči svi izbornici su odredili 12 odabranih za zavšrni turnir i skoro sve je spremno za početak. Osim jedne stvari, možda i najbitnije. Kapiteni ekipa i udruga igrača pobunila se oko izbora lopte za ovo prvenstvo

Lopta je u redu u početku utakmice, no kako ona odmiče lopta pokupi vlagu i postaje klizava. Naravno da to postaje veliki problem igračima koji su s tom loptom igrali pripreme ove godine. Poslali su službeni dopis u kojem opisuju problem, te idućih godina žele biti uključeni u ovaj izbor. Ipak im je to glavni “alat” za igru.

Slična stvar se desila i prije 10-ak godina u NBA ligi. Spalding je uveo “revolucionarne” promene kod lopti, te odlučio kako će u novu sezonu ući s novim loptama. No većina igrača se odmah pobunila. Nisu videli svrhu menjanja lopte, te su se požalili na iste stvari kao i danas igrači s Eura. Osim toga rekli su da im lopta stvara ranice po rukama, te da ju je jako teško kontrolirati. nakon toga NBA liga je odustala od promene, te se koriste lopte koji su i dan danas u upotrebi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*