Nuggetsi lagano, Babo bolji od Juke!

Denver je relativno lagano došao do pobede protiv loših Kingsa. Trener Malone je bio impresioniran obranom koja je ovaj puta dosta dobro funkcionirala. Nakon ove pobede podigli su razliku na 2 utakmice između njih i glavnih konkurenata Blazersa. Vodili su čitavo vreme, no u zadnjoj četvrtini Kingsi su uspeli doći do egala. Tu stvar u svoje ruke uzima Murray koji zabija 11 od svojih 14 poena u zadnjoj. Prisilili su Kingse na sam 39% šuta iz igre, a ključan igrač u prvom delu je bio Jokić.

Nikola je opet ubilježio double double sa 20 poena i 14 skokova, a najbolji strelac je bio Harris sa 24 ubačaja. Kod Kingsa Hield najbolji sa 17 poena i 6 skokova, dok je Evans s klupe ubilježio 16 poena.

U kontroverznoj završinci u Portlandu Wizardsi su “ukrali” pobedu. “Krivac” je bio Markieff Morris. Njegov šut je bio na vreme, no očito je izašao iz terena prije nego što ga je uputio. Snimak se nije pregledavao, što je čudno, i Wizardsi su uzeli Blazersima važnu utakmicu. Na kraju je bilo jako napeto, otišlo se u produžetak. Tamo se igralo koš za koš. Lillard pogađa za 120-117, a nakon toga Crabbe radi glupost i faulira Beala na šutu za 3. Sreća pa Bradley promašuje jedno bacanje i ostaje vodstvo za Blazerse. Idući napad Lillard uzima pod svoje, no Wall ga blokira i nakon toga Morris ubacuje svoj kontroverzni šut.

Na kraju kod pobednika najbolji je bio Wall sa čak 39 poena i 9 asista, a partner mu Beal je završio na 26 poena. Opet je čitava petorka bila dvoznamenkasta, a njima se pridružio i Bojan sa 11 poena. Kod Blazersa Lillard 33 poena i 7 asista, a McCollum 34. Nurkić je danas bio lošiji nego inače i ubacio samo 7 poena uz 7 skokova. Nakon utakmice je ostao da sedi na klupi dugo nakon što su njegovi siugrači otišli pod tuš.

U dvoboju rezervi Spursi su razmontirali Warriorse. Imali su odličan šuta, a obrana Ratnika nikako nije funkcionirala. Svaki putu kada bi se malo primaknuli Spursi bi ubacili trojku. U prvoj četvrtini ih je razvalio Mills koji je ubacio 21 poena i izjednačio rekord karijere što se tiče poena u prvom delu. U drugom poluvremenu proveo je samo 5 minuta u igri. Priči je bio kraj u 2. četvrtini kada su Spursi povezali 3 trojke i odvojili se na velikih 53-37. “Naš” Bertrans je pogodio 2 i zatim Mills još jednu i tu je priči bio kraj.

Kod Spursa nije bilo Leonarda, Aldridgea i Murraya, a kod Ratnika kako smo i najavli nije bilo Klaya, Currya, Igoudale i Greena. Istaknuli su se naravno rezervisti, kod Spursa spomenuti Mills sa 21 poenom (sve u prvom delu) dok je s klupe Bertrans zabio 13 koševa. Kod Warriorsa koji su izgubili 5 od poslednjih 7 utakmica (najgori niz otkako je Kerr na klupi) istakao se Clark koji je ubacio 36 poena, a osim njega solidan je bio Barnes sa 14 ubačaja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*