Najava playoff: Koliko može Giannis?

Osim Cavsa i Pacersa druga utakmica koja nas očekuje u ranijem terminu je ona Bucksa i Raptorsa. Toronto misli ozbiljno ove sezone, pojačali su se u prelazom roku i najavili su napad na vrh Istoka. Prva prepreka su im Bucksi koji su imali dosta turbulentnu sezonu. Izranjavani povredama, u nijednoj utakmici sezone nisu bili kompletni, no ipak najviše zahvaljujući Giannisu su uspeli izboriti playoff.

Učinak sezone:

Raptorsi su odlično krenuli u sezonu. Briljirali su u napadu, a posebno dobar je bio Derozan koji je igrao neverovatno prvih mesec dana. Prvi mesec su završili sa nizom od 6 pobeda i čitave sezone bili pri vrhu lige. Januar je bio najgori mesec, krenuli su sa 5 poraza u nizu, no brzo su se trgnuli i vratili se na staro. Najveći probem je bila zamena za Pattersona. On je bio povređen jedan deo sezone i Casey nikako nije uspeo naći zamenu za njega. Probao je sa Siakamom i Nogueirom, no nije uspeo naći dobitnu formulu. Problem je isto tako i stagnacija Valanciunasa koji nikako da proigra. Solidan je u obrani, u napadu zna pogoditi ali u Torontu očekuju više od njega. Prekretnica sezone je bio trade deadline. Došao je Ibaka, dali su samo Rossa za njega i Casey je dobio odličnog igrača koji mu itekako odgovara koncepcijski. Sada čak igra i s niskom postavom s Ibakom na centru i do posebno dobro izgleda. Uz Ibaku stigao je i Tucker. Iskusno 3-D krilo, koji može pomoći na više pozicija i odmoriti Carrolla. S ovim pojačanjima Raptorsi imaju ozbiljne šanse za sam vrh Istoka. Prošli godina su bili blizu i ono bi napokon mogla biti njihova godina.

Kao što smo napomenuli Bucksi nikako nemaju sreće ove sezone. Nisu bili kompletni niti jednu utakmicu ove sezone. Giannis je neverovatno napredovao i postao jedan od boljih igrača lige. Parker se na početku činio odličan i da je napokon zalečio sve povrede. Njih dvojica su dobro nosili ekipu i solidno su igrali. Taman kada se Middelton trebao vratiti od nezgodne povrede, Parker se povredio čak na godinu dana. Problem je bio i Dellavadova koji čitavu sezonu ne može uhvatiti formu. Izgleda da mu je prenaporno bilo igrati celu sezonu sa Cavsima i onda Olimpijadu i ne izgleda ni blizu kao onaj bek iz Cavsa. Otkriće njihove sezone je svakako Malcom Brogdon. Rookie je odigrao izvrsno i da nije bilo njega verujem da Bucksi sada ne bi bili u playoffu. Svaka čast Giannisu, no ne može on sve sam, a Brogdon mu je izvrsno pomagao tokom čitave sezone. Više nego dostojno je zamenio lošeg Dellya i čak ga izbacio iz petorke i postao je glavni konkurent našem Šariću za rookiea godine. Problem Bucksa je i loša forma našeg Mirze. On je praktički jedini pravi šuter na rosteru, no nikako ga nije išlo ove sezone i zboga toga ni Giannis niti Parker dok je igrao nisu imali toliko prostora. Vrlo je bitan u koncepciji, jer ni Middelton još nije uhvatio formu, a niti jedan drugi igrač nije klasični šuter.

Prediction : Raptors in 5

Toronto je veliki favorit. Imaju prejaku rotaciju, dok bi Bucksi mogli uzeti jednu utakmicu čisto na Giannisovu kvalitetu. Middelton je još uvek izvan forme, Delly i Snell ne mogu stati u istu rečenicu sa Derozanom i Lowryem, dok s druge strane Carroll će se potući s Giannisom. Imaju dovoljno tela za baciti pod koš i zatvoriti sve prilaze Bucksima koji ukoliko ne pronađu vanjski šut mogu lagano ostati bez ijedne pobede.

Key Players

Raptors – Demar Derozan

Sjajni bek šuter se ove godine prometnuo u jednog od najboljih igrača lige. Sjajan niz je ostvario početkom sezone i nagovestio da bi ovo mogla biti njegova godina. Prvih 9 utakmica je išao iznad 30 poena i oborio Jordanov rekord koji je imao najviše prvih 8 utakmica sa 30+ poena. Usavršio je šut sa poludistance, a i ove godine (kao i svake) je imao nekoliko neverovatnih zakucavanja. Kada je Lowry bio povređen pred kraj sezone, preuzeo je uzde ekipe i ostavio Raptorse na visokom trećem mestu. U odličnoj je formi pred playoff i sigurno se želi iskupiti za lošiji nastup prošle godine, kada su on i Lowry bili neprepoznatljivi.

Bucks – Giannis Antetokounmpo

The Greak Freak je izrastao u jednog od najbolji igrača lige. Samo 5 igraca u istoriji je predvodilo svoje timove u pet najbitnijih statistickih kategorija, Dave Cowens, Scottie Pippen, Kevin Garnett, Lebron James i sada Giannis. Alfa i omega ekipa, sve radi po malo. Napad kreće od njega, Kidd radi dosta izolacija jer se nema na koga osloniti na šut izvana, dok u obrani patrolira i zatvara rupe gde je potrebno. Porter će imati pune ruke posla s njim. Ovaj playoff je zapravo potpuno bez obaveza za njega. Naravno da želiš pobediti, no u ovakvom stanju kakvom je ekipa, bez 2 glavna igrača su prošli sezonu, nema nikakvog pritiska ulazeći u ove utakmice. Budućnost je njihova i kada budu kompletni, uz Brogdona i Makera sa ovom trojicom ovo postaje jako opasna ekipa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*