“Najteža stvar u NBA je zatvoriti seriju.”

Večeras nas očekuju 2 veoma zanimljiva duela. Raptorsi idu u goste Bucksima, a Spursi na Memphis. Obe gostujuće ekipe imaju šansu uzeti tu zadnju pobedu koja im treba i završiti seriju.

Raptorsi su napokon proigrali zadnju utakmicu i videli smo dobre partije od Allstar bekova Derozana i Lowrya. Powell je iznenadio i isporučio svoju najbolju utakmicu u playoffu i Raptorsi su došli do ključne pobede. U njihovom taboru su optimistični, a Valančiunas je izjavio kako idu po pobedu u Milwakee. Trener Casey je ipak malo oprezniji. -”   Mentalno ne možeš ući i razmišljati o 7.- oj utakmici. U NBA najteža stvar je zatvoriti seriju. Zato moramo ući spremni i razmišljati samo o ovoj utakmici.”- izjavio je trener Raptorsa.

U Milwakeeu su isto optimistični. Imaju veliku šansu već u prvom pravom playoffu sa novom ekipom proći u drugi krug. Zasada je najveća pobeda u seriji bila baš na njihovom terenu i s pravom se nadaju velikim stvarima. Giannis i ekipa će morati biti na razini, te će stvari u obrani morati funkcionirati. Videćemo jesu li Raptorsi stvarno našli načina za probiti agresivnu obranu Bucksa ili je prošla utakmica bila samo loš dan.

Grizzliesi su već uspeli otkinuti 2 pobede Spursima na domaćem terenu. Odlične predstave Gasola i Conleya su im donele te pobede a i večeras se navijači Memphisa nadaju sličnom ishodu. -” Serija je na kocki, sezona je na kocki. Izaći ću na teren kao i uvek, probati igrati bez žaljenja.”- izjavio je najbolji i najplaćeniji igrač Međeda Conley.

Spurse kao i obično predvodi najbolji igrač u seriji Leonard. Dosada je gotovo na svakoj utakmici (osim u zadnjoj) oborio svoj rekord u playoffu što se tiče poena. Pop je kao i obično bio razgovorljiv s novinarima i kratko i jasno rekao -“U playoffu na kraju krajeva moraš pobediti i u gostima. Nadamo se će to danas biti mi.”- Puno stvari je na kocki i ako dođe do zadnje 7. utakmice nema favorita. Iako Spursi eventualnu zadnju igraju kući veruje da bi Pop volio da stvari večeras budu rešene.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*