Jabbar povlači svoje komentare o Dirku!

BleacherReport

Početkom godine najbolji strelac u istoriji NBA lige komentirao je igru Najboljeg Europljana u NBA Dirka Nowitzkog. Nije izrekao baš lepe stvari za budućeg Hall of Famera, tačnije rekao je da je “one trick pony”. U prevodu da nema previše trikova u svom rukavu i da je jednodimenzijalan igrač.

Dirk je saznao za te komentare, no nije želio ništa posebno izjaviti, ali naravno da se nije slagao s Jabbarom. Inače Dirk je trenutno najbolji strelac od svih Europljana u istoriji NBA lige, a imao je sjajnu karijeru u kojoj bilježi 25 poena i 10 skokova u proseku.

No Jabbar je odlučio prošle nedelje na ESPN-u malo pojasniti taj svoj komentar koji baš i nije imao smisla. -“Želio bih se javiti Dirku. Neke moje izjave su krivo protumačene i nikako nisam želio umanjiti veliku Dirkovu karijeru. Ništa nije moglo biti dalje od istine.”- rekao je Jabbar.

Izajva je očito bila malo “izvrnuta” od strane medija. -“Puno je pomogao igri sa svojim šutem za tri poena. Proširio je teren svojim igračima i pokrenuo novi trend koji i danas živi u NBA. Svakako neko ko je više puta bio najbolji strelac lige nije za podceniti. Ovo je moje mišljenje i ako neko misli drugačije ili isčita nešto drugo iz mojih komentara to je njegov problem. Ovo sam želio da čuje od mene.”- završio je Jabbar.

Možda je tako nešto mislio i prvi puta kada je dao izjavu, ali sada je sve rasčistio. Jer nazvati Dirka jednodimenzijalnim je krajnje neozbiljno. Vodio je svoje Mavse do naslova prvaka protiv jakog Miami Heata s velikom trojkom Lebron-Wade-Bosh. To je sve napravio bez ijednog Allstara u ekipi (osim njega naravno). Uzeo je i nagradu za MVP-a finala, a u proseku je imao 26 poena, 9,7 skokova i 2 asista. Bez njega i njegovog šuta Mavsi sigurno ne bi bili niti blizu finala.

Iako je dosta podcenjivan tokom karijere, niko mu ne može osporiti ove stvari. Uz sve to uspeo je i prestići Jabbara po broju ukupnih defenzivnih skokova. Zbog svega ovoga je sigurni član Hall of Famea kada završi karijeru, te će biti zapamćen kao jedan od najvećih Europskih košarkaša ikada.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*