Zgrabio Evro trofej, pa spakovao kofere

Kako je i najavljeno, Anthony Benneth napustio je redove Fenerbahcea nakon Final Foura, no ne praznih ruku. Bio je deo tima koji je osvojio Evroligu.

Kanađanin koji bio i prvi pick na NBA draftu, daleko je od karijere kakvu su mu predviđali, ove sezone je ostao bez angažmana u najjačoj svetskoj ligi, te je odlučio da se oproba u Evropi. Nije se preterano isticao u ekipi Fenera ove sezone, u svega 10 navrata je nastupio u Evroligi, u proseku postizavši nešto više od pola koša po meču.

Ovo je još jedan “setback” u karijeri bivšeg prvog picka NBA drafta . Obradović mu je već ranije saopštio da ne računa na njega u prvenstvu Turske, zbog ograničenog broja stranih igrača.

2013. godine Kanađanin je izabran prvi pickom u Cleveland Cavalierse. Tamo je proveo jednu sezonu u kojoj nikako nije zadovoljio te je tradean u paketu s Wigginsom u Wolvese za Kevina Lovea. Nakon jedne sezone u Minnesotti odlazi u Raptorse, da bi ove sezone krenuo u dresu Netsa.

Ni u tako očajnoj ekipi nije zadovoljio, te je nakon pola sezone otpušten i potražio je sreću u Europi. Potpisao ga je Fener, da bi ga sada otpustio zbog pravila u Turskoj ligi oko broja stranaca. Ispao je nauštrb Pere Antića koji će igrati u Feneru.

1 Trackback / Pingback

  1. Najgori prvi pick u istoriji? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*