Lebron prestigao Jordana i ušao u legendu!

Photo by Streeter Lecka/Getty Images

I treći put uzastopno čeka nas Veliko finale, čiji su akteri Cleveland Cavaliersi i Golden State Warriorsi. Rezultat je 1-1, a Cavsi koji su sinoć ubedljivi dobili Boston (135-102) za 4-1 u seriji, imaće težak zadatak u finalu da obrane titulu.

Cleveland je do finala NBA stigao sa skorom 12-1 u play offu, dok je njegov rival Golden State bio neporažen na Zapadu. Finale NBA lige počinje u noći između 1. i 2. juna u tri časa ujutru.

Meč u Bostonu obeležio je Lebron James koji je sa 35 poena nadmašio učinak Michaela Jordana kao najboljeg strelca u istoriji play offa:

“Nosio sam broj na dresu zbog Michaela, mislim da sam se zaljubio u košarku zbog njega, samo zbog onoga što je on uradio. Kada gledaš Jordana to je skoro kao da gledaš Boga. Zbog toga nisam ni pomislio da bih mogao da budem kao Michael”, rekao je Lebron posle utakmice.

 

Cavsi su peti meč serije sa Celticsima rešili već u prvom poluvremenu, a nakon prve četvrtine imali su prednost od 20-9 koja je rasla do maksimalnih +39 tokom poslednje četvrtine. Lebron je uz 35 poena (13 od 18 iz igre) imao i po 8 skokova i asistencija, i 3 ukradene lopte. Pratio ga je Kyrie Irving sa 24 poena i 7 asistencija, i Kevin Love sa 15 poena i 11 skokova. U strelce se upisalo svih 13 igrača koje je Lue sinoć poslao na teren.

Najefikasniji u timu iz Bostona bio je Bradley sa 23 poena (10/20) uz četiri skoka, 14 je dodao Green, 11 je ubacio Crowder uz šest skokova.

1 Trackback / Pingback

  1. 8 razloga zbog kojih je Jordan najbolji! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*