Teodosić ne ide na EP!

Ono od čega je košarkaška javnost u Srbiji strahovala obistinilo se – Srbija će na EP nastupiti bez svog kapitena i najboljeg igrača, Miloša Teodosića!

“Nažalost, povreda koja muči Tea ne dozvoljava mu da do Evropskog prvenstva bude maksimalno spreman. To je procena našeg medicinskog tima, ali i ljudi iz Klipersa. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača i doneli smo zajedničku odluku da Teodosić preskoči predstojeće takmičenje. On je igrač koji je godinama maksimalno posvećen reprezentaciji i njegova želja da igra je uvek bila velika. Nažalost, u ovoj situaciji, želja nije dovoljna. Ovo je veliki hendikep za tim, ali nastavljamo dalje sa istim ambicijama,” rekao je Aleksandar Đorđević, a preneo sajt KSS.

Još ranije zbog povrede pripreme su napustili Marko Simonović i Nemanja Nedović, a pred turnir u Hamburgu Đorđević je precrtao Miroslava Raduljicu zbog povrede kolena.

U odsustvu Raduljice, selektor Đorđević na centarskoj poziciji ima Bobana Marjanovića, Vladimir Štimca i Ognjena Kuzmića.

No, problem predstavlja Teodosić koji je u ovom timu – nezamenjiv. Na toj poziciji Srbija ima Stefana Jovića, Vasilija Micića, a po potrebi tu može igrati i Bogdan Bogdanović, Nemanja Nedović ukoliko se vrati u igrački ritam.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*