Đorđević je motivator, i zaslužan je za moju karijeru

Twitter

Štapovezuje Danila Gallinarija i Srbiju? Naravno, u pitanju su Miloš Teodosić i LA Clippersi u čijem će dresu obojica nastupati u narednoj sezoni. Bivši igrač Nuggetsa i saigrač Nikole Jokića, ima samo reči hvale za srpskog playa što je istakao na nedavnom predstavljanju…

“On je u Evropi legenda. Poznajemo se petnaestak godina. Nažalost, uvek sam gubio od njega u mlađim kategorijama. Ima neverovatnu viziju i košarkašku inteligenciju. Mislim da je savršen lider za ovaj tim,” rekao je Gallo.

Mike Nelson / EPA

No, Gallinari ima visoko mišljenje o još jednoj košarkaškoj legendi iz Srbije. Naišli smo na zanimljiv tekst iz ‘Večernjih novisti’, koji je o tome pisao.

Na začetku karijere italijanske košarkaške senzacije, 6. pika na NBA draftu 2008. godine, kružile su glasine o njegovom srpskom poreklu. Međutim, bile su zasnovane na neuobičajenom imenu i ubeđenju da mora biti Srbin kada igra tako dobro.

“Ne, ne… Moje ime je srpsko, ali nemam nikakve porodične veze sa Srbijom,” rekao je te 2015. godine Danilo, koji je sa velikim potšovanjem govorio o selektoru Srbije Saši Đorđeviću:

“Dobro poznajem Sašu, bio je moj trener u Milanu pre nego što sam otišao u Ameriku,” osmeh širi lice momka srpskog imena pri podsećanju na 2006, kada je kao 18-godišnjak pod rukom sadašnjeg selektora Srbije proglašen za najboljeg igrača italijanske lige u uzrastu do 22 godine.

Aleksandar Đorđević nije dugo ostao na klupi Milana, ali Gallinari sa velikim poštovanjem govori o njegovim trenerskim vrlinama.

“Saša je veoma pametan i izuzetno dobar motivator. Uz njega svaki igrač daje sve od sebe da se pokaže u najboljem svetlu”.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Najpoznatije 8-ice današnje NBA - Ostatak Sveta
  2. Lom šake, izgubljena sezona, pa povratak uz MVP titulu - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*