Crno veče i rekord za istoriju Phoenix Sunsa

Blazersi su silovito otvorili novu NBA sezonu, i kao gosti demolirali ekipu Phoenixa rezultatom 124 – 76. Tako je mladi tim Sunsa, ni kriv ni dužan, crnim slovima upisan u istoriju NBA. Poraz od 48 poena razlike najveći je poraz na otvaranju sezone za jednu franšizu, ujedno je i najteži poraz u istoriji Phoenix Sunsa. Broj poena koji su Sunsi postigli, 76, manji je od broja poena koji je tim postizao u prošloj sezoni na bilo kojem meču, sezoni u kojem je Booker sam postigao 70 poena u jednom meču.

Double double učinak imao je Jusuf Nurkić koji je za 22 minuta imao po 11 postignutih poena i uhvaćenih lopti.

Razlika u klasi bila je očigledna, i već nakon prve deonice Blazersi imaju prednost od osam poena razlike (29 – 21), da bi u drugoj četvrtini tu razliku dodatno povećali na čak 25 poena razlike što je praktično i rešilo pitanje pobednika. Najbolji u Portlandu bio je Lillard sa 27 poena, Connaughton je meč završio sa 24 postignuta poena. Kod Phoenixa je najefikasniji bio Bledsoe koji je postigao 15 poena. Dragan Bender je za 25 minuta imao 2 poena i 7 skokova.

Neverovatan meč videli smo u Bostonu, gde su dve vrlo atraktivne ekipe smenjivale u vođstvu, da bi furioznom poslednjom deonicom Bucksi došli do važne pobede nad Bostonom, 108 – 100. Giannis Antetokoumpo je neverovatnom partijom od 37 poena i 13 skokova za 36 minuta prosto pregazio Celticse, i tako najavio borbu za MVP titulu.

Bucksi su pokazali kako sazrevaju kao tim, a Celticsi da su još uvke u šoku zbog povrede Gordona Haywarda i početnog poraza u Clevelandu. Brogdon je meč završio sa 19 poena, dok je Mirza Teletović za 11 minuta na terenu uspeo da uhvati 2 lopte uz 2 promašena šuta iz igre. Kod Bostona su najefikasniji bili Brown sa 18 i Irving sa 17 poena.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. "Nisam sudac, matere mi" - Ostatak Sveta
  2. Pomračina Sunca - Ostatak Sveta
  3. Prokletstvo malih franšiza - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*