Jordan: Dva supertima, ostatak je smeće!

Twitter

Izvor: Marko Pavlović, Sportklub

Nekada prva zvezda Chicago Bullsa, a po mnogima najbolji kojeg je košarkaška igra ikada imala, sada je vlasnik Charlotte Hornetsa, a zanimljivu izjavu je dao za američki magazin “Cigar Aficionado”.

“Gledajući sa takmičarskog stanovišta mislim da će NBA ligi biti naneta šteta. Imaćemo jedan ili dva tima koji će biti sjajni, a ostalih 28 će biti smeće. Ako ne to, imaće problema da prežive u poslovnom okruženju”, rekao je šestostruki šampion NBA lige sa Bullsima.

Kako poslednjih godina u NBA ligi dominiraju ekipe Warriorsi i Cavsi, često se postavlja pitanje da li se kreće ka potpunoj dominaciji dva supertima. Očekivanja i za finale plej-ofa naredne sezone su takva da će ove dve ekipe ponovo odlučivati o šampionu, dok se manje šanse daju Oklahomi, Houstonu i Bostonu.

Jordan ja tako i svoje Hornetse “prozvao”, ali se nije osvrtao na dominaciju svojih Bullsa tokom poslednje decenije 20. veka, kada je NBA liga doživela vrhunac popularnosti.

Ono o čemu je Jordan još govorio je pitanje “najboljeg” svih vremena.

“Nikada nisam igrao protiv Vilta Chemberlaina ili Jerry Westa. Reći da je neko bolji od nekog drugog ne bi bilo fer. Ja sam šest puta bio šampion, a Bill Russel 11 puta. Da li je Russel bolji od mene ili ja od njega? Ne, jer smo igrali u različitim vremenima”, zaključio je Jordan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*