“Ugrozio sam zdravlje igrajući za Celticse”

SportsHub

Jedan od najvećih tradeova u posljednjih nekoliko godina u NBA je bio onaj Thomasa za Irvinga. Rijetko kada se dešava da ekipe mijenjaju svoje ponajbolje igrače, a pogotovo tako bitne u sistemu kao što su i Thomas i Irving bili u svojim ekipama. Kako to često biva u NBA, neke strane tradea su nezadovoljne s ishodom. U ovom slučaju to je bio Isaiah Thomas.

Nije bilo nikakve naznake da će biti tradean, a izjavio je kako je saznao da napušta Boston dok je vozio svoju kćer u školu. Naravno da mu to nije sjelo na najbolji način, a sada je odlučio i progovoriti o tome. -“I dalje volim Boston, no s Dannyem (Ainge) neću više progovoriti ni riječi. Sa svim ostalima ću razgovarati, no s njim sigurno neću. On jako dobro zna kroz šta sam sve prošao i onda me je razmjenio. To se ne radi čovječe. No na kraju krajeva svaki trade ima svoje pobjednike i gubitnike, a Cavsi sigurno neće izgubiti ovim tradeom…”-izjavio je Thomas.

On još uvijek ni niti zaigrao, a niti trenirao s novom ekipom. Nažalost vuče povredu još od playoffa prošle godine. Jedno vrijeme je čak i razmjena bila upitna zbog lošeg stanja njegovog kuka, no to je bilo pretjerano. No Thomas misli da se ovolika pauza mogla i spriječiti. -“Nema govora o tome, treba sam presjediti playoff. Nema tu okolišanja, takva je jednostavno bila situacija.”- rekao je Thomas.

Ainge mu je odgovorio na komentare, no i sam je svjestan što je uradio. Tj. što je morao uraditi. On shvaća NBA kao posao, tako da je rekao kako nema ništa osobno protiv Thomasa zbog ovoga, ali i da ga jako dobro razumije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*