Od šampionskih snova do NBA dna, za jedno leto!

Početak NBA Lige donio nam je mnoga uzbuđenja. Naši igrači su dominirali početkom Lige, a mogli smo vidjeti i dosta iznenađenja. Ona najneugodnija pripadaju Cavsima i Thunderima. Iznenađujuće ove dvije ekipe drže začelja u svojim konferencijama. Očajan start sezona, a od sinoć su postali jedine ekipe u Ligi sa 0-3 omjerom. Još je rano za ikakve pretpostavke, veliko je iznenađenje što nisu uzele barem jednu pobjedu u ove tri utakmice.

“It was just one play”

Život bez Kralja ne izgleda dobro. Cavsi su znali prije početka ove sezone da će sada biti žestoka borba za playoff. Dali su Loveu veliki ugovor, pokazali da vjeruju u njega te mu dali ključeve ove ekipe u ruke. Vlasnici Cavsa ne očekuju čuda od ove ekipe, no svejedno početak je dosta zabrinjavajuć. Prva utakmica je bila najteža. Imali su ponajbolju ekipu konferencije za protivnika, Raptorse. Leonard, Lowry i ekipa su relativno lako riješili ovaj dvoboj, no bilo je u jednu ruku i očekivano. Drugi meč im je pak donio raspadnute Wolvese. Butler je odigrao fantastičan meč i Cavsi su još jednom poraženi.

Treći meč je bio i najveće iznenađenje. Igrali su protiv Hawksa, a Trae Young ih je uništio. Ubacio im je 35 poena uz 6 trojki i bacio Cavse na dno Istoka.

Love je trenutno najbolji strijelac i skakač ekipe. Ubacuje 20,7 poena uz čak 14,3 skoka po utakmici. Love odrađuje svoj posao u ovoj ekipi. Osman je najbolji asistent ekipe i pokazuje sjajan napredak, no ostatak ekipe jako kaska. Clarkson je drugi strijelac sa 17 poena u prosjeku, a iza njega Hill koji ubacuje tek 12. Veteran igra jako loše, a s njim u “isti koš” mogu ići i Tristan Thopmson i JR Smith koji je igrao samo 4 minute ove godine.

Život bez Lebrona je jako težak i sada se tek vidi koliko Kralj izvlači najbolje iz igrača. Većina veterana i igrača od kojih se očekivao doprinos (Hood) nisu “odradili posao”. Lue gotovo da ni je koristi Žižića iako Tristan igra katastrofalno, a čak ni Sexton ne dobija dovoljno minuta. Lue će morati nešto mijenjati, jer Cavsi s ovakvom igrom neće daleko.

U Oklahomi sve po starom

Kao i prošle sezone očekivanja su velika u redovima Thundera. Ako ne i veća nego prošle godine. Igrali su toplo hladno prošle sezone, no stigli su do playoffa, a onda im je ekipa Jazza isporučila hladan tuš. West, PG i ekipa je izletjela u prvoj rundi. Vrlo brzo nakon toga PG je objavio kako ostaje u Oklahomi i počele su pripreme za iduću sezonu. Doveli su dosta dobrih igrača, proširili klupu, no rezultat je opet – izostao. Nakon prve tri utakmice Thunderi su na začelju Zapada bez iti jedne pobjede.

Prve dvije utakmice su bili bez Westbrooka, no sada se vratio a ishod je isti. Protiv Warriorsa se možda i očekivao poraz, iako su Thudneri mogli iznenaditi. Clippersi su ih razbili, Boban je bio nezaustavljiv i Thunderi su na 0-2. Posljednja utakmica je bila kap koja je prelila čašu. Kingsi su im ubacili čak 131 poen, a ovaj puta ni Westbrook nije pomogao. Thunderi su ekipa koja se diči obranom, a kada primiš 131 poen od jednog od najgorih napada Lige moraš se zapitati.

U napadu je sve isto kao i prošle godine, samo je Schroeder bio u ulozi Westa dok se ovaj nije vratio. PG je u dobroj šuterskoj formi, no obrana jednostavno ne štima. Svaki utakmicu su primili najmanje 108 poena. Uz to glavne šuterski aduti Abrines i Patterson imaju očajan početak sezone. West je natrag pa je sigurno lakše, no Thunderi moraju popraviti neke stvari jer na ovakvom Zapadu svaki poraz se kažnjava.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Bjelica ponovo sjajan, pali su OKC i moćni Westbrook! - Ostatak Sveta
  2. Hronike jednog gubitnika - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*