Definicija konstante

Vjerovatno najteža stvar u košarci je biti konstantan. Svakome se desi po nekoliko dobrih utakmica ili čak sezona, no samo oni najbolji igraju dobro u dužem vremenskom periodu. Jedan od najbitnijih pokazatelja konstantnosti su nastupi u playoffu. Džaba ti odlična regularna sezona, ako nisi došao do “prave stvari”.

One hit Wonders!

Jedan od najboljih europskih igrača svih vremena Tony Parker bi mogao biti definicija konstante. Naime on je jedan od rijetkih igrača koji su svaku svoju sezonu u ligi igrali u playoffu. Čak 16 godina zaredom gledamo Parkera kako se igra u postsezoni. Veliku ulogu ovdje naravno imaju i Spursi koji su postali prava dinastija u posljednjih 20 godina, no Parker je gotovo odmah veoma bitan šraf u Popovom sistemu.

Iza njega se nalazi JJ Reddick koji je u svojih 11 sezona u Magicu, Bucksima i Clippersima svaki puta igrao playoff, barem jednu utakmicu. Nakon prvog dvojca dolaze James Harden, Patty Mills i Jeff Teague s 8 nastupa, a nakon njih Khawi Leonard sa 6 uzastopnih sezona u playoffu.

Koliko je dominacija Spursa dovoljno govori da su na listu upala čak 3 igrača iz Popove mašinerije,a  svoje mjesto ovdje bi mogli naći i Tim Duncan, te Manu Ginobili. No obojica su propustili jedno doigravanje zbog ozlijede, Tim 1999/00 sezone, a Manu 2008/09 sezone. Lebron je

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*