Cirkus Kolorado u režiji sudija

Nikola Jokić se budi. Nakon neuobičajeno loše napadačke partije u prošlom meču, jutros je protiv Wizardsa postigao 29 poena za 35 minuta. No, ni to nije pomoglo njegovom timu, Washington je pobedio u Denveru sa 109 – 104.

Trenutak odluke desio se u poslednjem minutu susreta. Nakon što je Jokić pogodio trojku za 100 – 102, a a Wall i Murray su pogodili za 102 – 104 za Wizardse, tražen je time out.  Jokić je u prolasku zakačio trenera gostiju Brooksa zbog čega mu je svirana tehnička. Po nekima nepromišljeno, po mnogima pregrube, za trenera i fanove Nuggetsa bezrazložno:

“Dobio sam tehničku grešku. Dešava se, žao mi je što sam svoju ekipu doveo u lošu poziciju. To je jedino što mogu da kažem. Postigli smo koš, pogledao sam ka sudiji jer sam mislio da je bio faul, okrenuo sam pogled da vidim rezultat, onda sam udario trenera Bruksa. Mislio sam da je mene neko odgurnuo, ali sam pomislio nije zaista važno”, bio je razočaran Jokić.

No utisak je da su Nuggetsi oštećeni. Niti je ova tehnička, koja je presudila pobednika, bila namerna, niti je u poslednjem napadu svirano nekoliko očiglednih faulova nad Jokićem što se vidi na ovim slikama:

Nikola se probudi na ovome meču i to raduje. Na šaljiv je način prokomentrisao svoj nastup u kojem je imao 0 poena, i uzeo samo tri šuta, rekavši da je za njega važno da pomaže saigračima i da ih razigrava. Istakao je kako možda oni koji igraju Fantasy basket mogu biti razočarani. Ovoga puta je okrenuo ploču, za 35 minuta na terenu postigao 29 poena (6/11 za dva, 3/3 za tri, 8/8 slobodna bacanja), uz 9 skokova, 5 asistencija, ali i 8 izgubljenih lopti. Dobio je Nikola i jednu tehničku grešku koja je iznervirala i klupu Nuggetsa.

Wizardsi su na krilima svojih sjajnih bekova na kraju ipak dobili, svoj treći meč ove sezone. Beal je završio meč sa 20 poena, Wall sa 19 poena i 12 asistencija, Porter sa 17 poena i 10 skokova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*