Top 5: Učinak naših za 28/3 i 29/3/2019

1 Goran Dragić

Prvi ovosezonski, drugi u karijeri. Goran Dragić je pred 2000 Slovenaca koji su došli gledati okršaj njega i Dončića, odigrao utakmicu sezone. Nakon povratka na parkete tražio je dosta dugo formu, a znao je imati i dobrih i loših predstava. Protiv Mavsa ga je bilo svugdje na parketu. Ubacio je 23 poena i to bez iti jedne pogođene trojke, a tome je dodao i 11 asista. Sjajno je razigravao suigrače i Heat je došao do jako bitne pobjede.

2 Nikola Jokić

Nakon teškog poraza od Rocketsa, Nuggetsi i Jokić su se vratili na pravi put. Imali su nimalo lagan dvoboj protiv Thundera, a posebno je bilo zanimljivo Jokiću protiv Adamsa. Joker se sjajno snašao protiv teškog centra Thundera, a nekoliko puta ga je dobrano izvozao. Ovaj puta nije toliko asistirao, imao je samo 3 dodavanja, no zato je ubacio efikasnih 23 poena uz velikih 16 skokova.

3 Bojan Bogdanović

Nesretni Pacersi su u posljednjih sekundama poklekli od Kelta. Babo je bio najbolji strijelac svoje ekipe, čovjek koji ih je nekoliko puta izvlačio ovaj meč. Mijenjali su se na njemu, Smart, Tatum i Irving, a Babo je protiv svakoga pronašao način da zabije. Bio je nevjerovatno efikasan, činilo se kako ne može promašiti. Prava je šteta što je na kraju utakmice dobio samo jednu loptu. Meč je završio sa 27 poena uz odličnih 8/13 iz igre, te 4 pogođene trojke.

4 Luka Dončić

U Slovenskoj večer protiv Dragića, Luka je ovaj puta morao potpisati poraz. Iako ni on nije bio daleko od triple double učinka, ipak je odigrao nešto slabiju utakmicu od Gorana. Istina, bio je najbolji u redovima Mavsa, no dosta se ispromašivao. Iz igre je šutirao nešto malo preko 30%, a ubacio je 19 poena uz 8 skokova i 7 asista. Nedovoljno za pobjedu Mavsa.

5 Boban Marjanović

Netse je nedavno uništio Nurkić, a protiv Sixersa Embiid i Bobi nisu imali milosti. Embiid je ubacio 39 poena, no nisu mogli biti mirni ni kada je on bio na klupi, jer tada je ušao Bobi. On je za nešto više od 18 minuta strpao 16 poena uz 3 skoka, te je opet pogodio trojku. BIo je izuzetno dominantan, kao i uvijek, a ovaj puta je pokupio nešto manje skokova od uobičajenog.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*