Najsmiješniji potez Lakersa ove sezone

12Up

Ovu sezonu možemo okarakterizirati kao poražavajućom za Lakerse. Imaju identičan score kao i prošle godine u  ovo vrijeme, što znači da dolaskom Lebrona nisu ništa napredovali. Istina, od povrede Lebrona protiv Warriorsa stvari su krenule nizbrdo. Nakon toga se povredio i Ball, a sada i Ingram, tako da su Lakersi bili dosta opterećeni i povredama.

No, najveće kikseve su odradli prije trade deadlinea. Prvo su pokušali dati polovicu ekipe za Davisa, što su Pelikani glatko odbili. To je naravno utjecalo na kemiju u ekipi, jer u ponudi su bili gotovo svi mladi igrači Lakersa, koji sigurno to nisu dobro prihvatili. No, kada mu to nije pošlo za rukom Magic je napravio jedan jako čudan trade.

Pričalo se kako se žele riješiti našeg Ivice Zubca, iako je on kada god je dobio priliku i minute odigrao sjajnu utakmicu. No, Magicu nije odgovara i tražio je potencijalnog kupca za Ivicu. Srećom, nije morao ići daleko, ostao je u istom gradu, te je poslan u Clipperse. Za uzvrat su Lakersi dobili Mikea Muscalu.

Zubac nepogrešivi

Iskreno, ne znam gdje im je bila pamet. Okej, tražili su iskustvo i centra šutera prije početka playoff, no vrlo brzo se pokazalo da od playoffa neće biti ništa, Muscala je samo prosječan igrač koji sigurno neće raditi nikakvu veliku razliku na terenu, dok je Zubac procvjetao u Clippersima. Redovno starta, dobija priliku i minute, te pokazuje da bi mogao biti i više nego solidan starter u Ligi.

Sličnu reakciju je imala i uprava Clippersa koji jednostavno nisu mogli vjerovati da su im Lakersi sami ponudili Zubca. Prema informacijama Jerry West i ostatak stručnog štaba se dobro nasmijao kada su uvidjeli da će im susjedi praktički pokloniti centra.

 

Kako igra Zubac?

Hrvatski centar je od prelaska u drugi LA klub počeo da igra kao starter, i dobija sve više prilike i minuta od trenera Doca Riversa. Do sada je odigrao 20 utakmica za Clipperse, u proseku igra 20.1 minuta (više nego ikada u Lakersima), a daje 9,0 poena uz 7.8 skokova i 50 % šuta iz igre (nešto slabije nego u Lakersima, ali u proseku uzima više šuteva po utakmici – skoro 8, naspram manje od 6 iz vremena u Lakersima). No, potez Lakersa čudi, posebno jer je Zubac dominirao kada je dobijao šansu, a u decembarskom okršaju sa Warriorsima odigrao je i svoj najbolji meč ove sezone:

Božićni rekordi

Ne samo mi, već su i drugi primetili ovaj napredak Zupca. Naše kolege sa Germanijaka, su već pisale o tome ko je od igrača ove sezone napredovao i opravdao svoje poverenje.  Zubac je odlično iskoristio priliku koju je u Lakersima dobio u prosincu, a i nakon toga. Istisnuo je JaValea McGeea i Tysona Chandlera, a nerazumljivo je zašto ga je Magic Johnson poslao u Clipperse koji će ga sada testirati do ljeta i vidjeti što se krije u njemu. Zubac ima tek 21 godinu, a dokazao je da za njega ima mjesta u NBA ligi. Lani je bio na prosjeku od 3,7 poena i 2,9 skokova, a ove je u Lakersima bio na 8,5 poena i 4,9 skokova dok je u Clippersima, uz povećanu minutažu, znato povećao i svoj učinak.

Prošloga leta Zooblocka je debitovao i za reprezentaciju Hrvatske, gde je odigrao odlično, no na žalost ljubitelja košarke, Hrvatska se nije uspela plasirati na SP u Kini koje se igra krajem ovoga leta.

Zubac debitovao, i to kako!

1 Trackback / Pingback

  1. LA Lakers 2018 – 2019: Jedna povreda koja je okrenula franšizu naopačke - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*