“NBA je postojala pre Lebrona i Curryja”

“Stariji” ljubitelji NBA košarke sigurno znaju za voditelja Ahmada Rashada i poznatu emisiju NBA Action. Sjećamo se svi VHS kaseta i traženja po satelitu kako bi barem malo uživali u majstorijama tadašnjih NBA zvijezda. Tada nije bilo Interneta i Youtubea, ta nam nije sve bilo dostupno, pa smo se morali snalaziti. Sada u nekoliko poteza možemo doći do tih starih snimaka i uživati u majstorijama Hardawaya, Granta Hilla, Malonea, Jordana i ostalih bivših NBA zvijezda.

Tražeći te stare snimke, naletjeli smo sasvim slučajno na jedan Youtube kanal. Pravi throwback na stara vremena, kojih se svi vrlo rado sjećamo. Odlična stvar za našu “dnevnu dozu” oldschool košarke. Svega se može naći, od superzvijezda Jordana, Malona i ostali, do Kempa, Hilla, Hardawaya, van Exela i ostalih majstora zanata. Stupili smo u kontakt s voditeljem kanala, Jovanom Milojevićem koji nam je odlučio malo pobliže predstaviti svoj kanal.

Nba Section

OS: Odakle vreme i motivacija za pokretanje kanala? Odakle si dobio ideju?

Vreme za realizaciju samog kanala pronalazim lako, pošto mi je to trenutno glavna „sporedna“ zanimacija tj. hobi. Ideja je postojala u mojoj glavi dosta dugo, a videvši da na YouTube-u nema mnogo NBA materijala na srpskom jeziku, rešio sam da pokušam da današnjim klincima pokažem, a starije NBA fanove podsetim, da je NBA liga postojala i pre Stepha Currya i Lebrona Jamesa.

OS: Ime kanala je NBA Section, kako si došao baš na to ime?

Dugo sam smišljao ime same emisije, a želeo sam da na neki način „oponašam“ glas poznatog komentatora i velikog poznavaoca košarke Ilije Kovačića, koji je dugo radio emisiju NBA Action i imao taj legendarni uzvik: „Ovo je NBA Ekšn!!!“ Action se rimuje sa Section. Ako pogledate samu emisiju, biće vam mnogo jasnije. J

OS: Možeš li možda izdvojiti klip koji ti je recimo najdraži dosada, ili si uložio najviše truda? 

Do sada sam najviše utrošio vremena i truda na poslednju emisiju (NBA Section #4), ali mi je definitivno nadraži klip miks o mom omiljenom igraču iz 90-tih Larell Sprewell!

OS: Kanal je počeo s Oldschool stvarima, no nedavno si dodao i ponešto od tekuće sezone. Šta ti je draže raditi, old ili new school?

Emisija je zamišljena kao košarkaški vremeplov, a nisam ni planirao da u nju ubacujem mnogo novih stvari. Naravno pošto je autorska emisija, sklona je promenama u hodu, pa sam tako došao na ideju da odradim prezentaciju svih timova, podeljnu u 3 emisije, da na neki način obeležim početak nove NBA sezone.

OS: Održavaš li kanal sam ili imaš neku pomoć?

Kanal trenutno održavam sam, ali postoji mnogo saradnika, prvenstveno muzičara, koji mi redovno izlaze u susret, kada su matrice za mikseve u pitanju i ovim putem ih pozdravljam. Koristim priliku da pozovem sve ljude, koji stvaraju muziku, da me (ukoliko žele saradnju) kontaktiraju preko NBA Section kanala.

OS: Vidimo da ima sve više i više stranica i kanala o NBA barem kod nas. Dok se i sami nismo upustili u to, nismo mogli ni zamisliti da ih ima toliko. Kako ostati konkurentan od tolikih stranica? Kako tebi to uspeva?

Mislim da je moj kanal po mnogo čemu jedinstven i da će samim tim isplivati i pored konkurencije. Kao veliki poznavalac NBA lige (pratim je aktivno od Finala 96′), imam neku zamisao kako to treba da izgleda. Držim se svoje intuicije i mislim da sam do sada održao taj neki nivo  kvaliteta, sa kojim sam krenuo u ovu priču.

OS: Da li si imao možda neka negativna iskustva s vođenjem kanala?

Do sada nije bilo nekih negativnih iskustava i nadam se da će tako i da ostane.

OS: Za kraj naravno nadamo se daljnoj suradnji, i standardno pitanje- Ko osvaja ligu?

Za saradnju sam uvek tu za Vas, kao i za druge eventualne saradnike i siguran sam da je ovo samo početak jedne duge lepe saradnje. Pošto je ovo era takozvanih „super timova“, nema tu neke mudrosti. Finale će 99% biti Cleveland – Golden State, ali potajno se nadam da će Houston, Oklahoma City ili Spursi da pomute planove šampionima. Što se tiče istoka mislim da Washington može daleko, ali kako stvari stoje – Golden State će biti šampion ponovo.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Naše "oko" za NBA - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*