Nezavršeni posao Brada Stevensa

Basket Infos

Izvor: Boston Celtics Hrvatska

Brad Stevens je već pet godina u ligi, pet godina na klupi Boston Celticsa.

Iako to zvuči kao kratak period, trenutačno samo 5 trenera vodi jednu momčad više sezona od njega: Terry Stotts (POR), Dwane Casey (TOR), Rick Carlisle (DAL), Erik Spolestra (MIA), a na vrhu je Gregg Popovich, koji Spurse vodi gotovo otkako se rodio Jaylen Brown.

U tih pet godina Stevens je nadmudrio apsolutno svakog trenera u ligi, svakog osim čovjeka s vrha ove liste. U tih pet godina, Stevens je pronašao način da pobijedi svaku ekipu lige, čak i Kerrove rekordne Warriorse, ali za ovu legendu i Spurse još uvijek nije pronašao recept.

Zadnji put kada su Celticsi pobijedili Spurse u Bostonu bilo je 5.1.2011. godine, 105:103 uz Rondov triple-double od 12 poena, 10 skokova i 23 asistencije. Celticsi su izgubili od Spursa 11 puta zaredom, od čega 8 puta u eri Brada Stevensa.

Dva genijalna košarkaška uma opet se susreću večeras.

Spursi su nakon starta od 4-0 izgubili dvije utakmice zaredom od prosječnih momčadi, dok su Celticsi nakon starta od 0-2 pobijedili četiri utakmice zaredom.

Celticsima nedostaje Gordon Hayward, Spursima Kawhi Leonard. Spurima je ovo back-to-back utakmica u gostima (poraz od Indiane sinoć), Celticsi su imali dan odmora i igraju na domaćem terenu.

Hoće li Brad Stevens konačno uspjeti razbiti niz? Saznat ćemo večeras od 00:30.

1 Trackback / Pingback

  1. Stevens skinuo 'skalp' Popu, ratnici rafalno u derbiju Zapada! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*