Top 5: Učinak naših za 9/11/2017

1 Goran Dragić

Utakmica sezone za Dragona. Razmontirao je obranu Sunsa i bio konstanta prijetnja. Iako ga šut izvana opet nije služio, ubacio je dosta poena iz reketa, nisu ga nikako mogli držati na perimetru, što je Goran sjajno koristio. Podijelio je i 4 čista asista za zicere ili trojke, dohvatio 9 skokova nakon koji je gotovo uvijek sjevnula kontra. Odličan Dragon za pobjedu Heata nad Sunsima.

2 Nikola Vučević

Kanter nikada nije bio poznat kao obrambeni igrač, a to je i dokazao protiv Nikole Vučevića koji je totalno demolirao unutarnju liniju Knicksa. Odlično ih je razvlačio šutom, pogodio je 3 trojke, no ovaj puta je dosta poena zabio i iz posta. Sjajno je koristio slabu obranu Knicksa pod košem, te otvarao prostor svojim bekovima pravoremenim blokovima i postavljanjem. Odlična partija Vučevića koji je bio najzaslužniji (uz Fourniera) za još jednu pobjedu Magica.

3 Nikola Jokić

Probleme Thundera dodatno su produbili Nuggetsi i Jokić. Odlična partija našeg centra, sjajno je koristio lošu obranu Thundera, nisu imali rješenja za njega. Odlično se razumio s Millsapom i njihovo partnertstvo polako počinje ličiti na nešto. Samo 3 asista, no sva tri su bila u njegovom stilu, s visokog posta na utrčavanje. Praktički se igrao s Thunderima, zabijao jednom rukom, šutom, poluhorokom, kako god je htio. Za kraj je dodao i vjerovatno ključni koš minutu prije kraja, kada je prikucao Mudiayev promašaj za +8 Nuggetsa.

4 Dario Šarić

Dario igra puno bolje otkada ga je Brown vratio u petorku. Dobio je na samopuzdanju, počeo je pogađati šuteve, dok je obrana i skok na standardno dobroj razini. Protiv Kingsa je dobro razvlačio Randoplha koji ga nije mogao pratiti. Pogodio je tri trojke u drugom dijelu, odigrao solidnu obranu, a standradno dobro držao skok. Polako postaje nezamjenjivi član rotacije Sixersa koji su već sada postali ozbiljna ekipa.

5 Bojan Bogdanović

Rijetka slabija šuterska predstava Babe. Ovaj puta protiv Pistonsa šut ga baš i nije slušao, no Babo je našao načina da bude koristan. Puno je više napadao koš, koristio cutove i tako stigao do 12 poena. Uzeo je za njega puno skokova, čak 7, sve u obrani. U obrani solidan, no ipak malo slabija partija Bogdanovića od onih na koje smo navikli ove sezone.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*