Giannis ima novog prijatelja, George dominantan

Navijači Oklahome su napokon vidjeli pravu utakmicu od njihovog ovoljetnog pojačanja, Paula Georgea. On je postao jedini igrač Thundera koji, a da nije Westbrook, Durant ili Harden koji je uspio ubaciti 40+ poena na jednoj utakmici. Tako su Thunderi uspjeli prekinuti niz od 4 uzastopna poraza. George je ovu utakmicu brojao čak do 42 poena, dodavši  tome 9 skokova i 7 asista.

West, George i ekipa su vodili gotovo kroz čitavu utakmicu, na odmor su otišli sa prednošću, a praktički su prelomili utakmicu u trećoj četvrtini nakon što je Melo ubacio trojku. Do kraja su se uspjeli oduprijeti svim napadima Clippersa koji su imali jako raspoloženog Louea Williamsa. No nije bilo dovoljno i Thunderi uspijevaju doći od pobjede.

Osim Georgea Westbrook je bio solidan sa 22 poena i 8 asista, dok su Melo i Abrines ubacili po 14 poena. Kod Clippersa Sweet Lou je brojao do 35, uz sjajan postotak šuta. Preko 50% iz igre, a pogodio je i 6 trojki iz 12 pokušaja. Griffin i Rivers su svaki ubacili po 17 poena, dok je Reed stao na 15.

Bucksima je stiglo novo pojačanje. Nakon što su odradili trade sa Sunsima, Monroe je napustio klub, a stigao je novi bek Bledsoe. Danas je Eric imao težak debi, protiv jedne od najjačih ekipa lige Spursa. Iako nije imao niti jedan trening sa ekipom, izuzev jutarnjeg šuterskog treninga Bledsoe se odlično uklopio i ostavio sjajan prvi dojam. Startao je u petorci, odigrao nešto manje od pola sata, a ubacio je 13 poena uz 7 asista i 4 skoka.

Buckse do pobjede standardno je vodio Giannis koji je i protiv Spursa dominirao. Ovaj puta je završio na 28 poena, a tome dodao 12 skokova i 5 asista. Sjajan je bio i u obrani gdje je polijepio 4 blokade igračima Spursa. Mirza je prvi puta presjedio utakmicu, Kidd ga je odmarao jer Mirza ima sitnih problema s koljenom.

Kod Popa Aldridge je ubacio 20 poena uz 12 skokova, a veteran Manu Ginobili nas je podsjetio na stare dane i bio je najbolji igrač Spursa s klupe. Ubacio je 18 poena uz odličan 7/10 šut.

1 Trackback / Pingback

  1. Paulova rođendanska čestistka za Westbrooka - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*