Lideri regularne sezone

Dojmovi nakon sjajne regularne sezone se polako sliježu. Jedni počinju pripreme za playoff, dok se drugi polako spremaju za draft i Ziona Williamsona. Kao i prošle godine, voditi će se velika borba za sve individualne nagrade. Harden je ponovno u pričii oko MVP-a, ovaj puta sa Giannisom u trci. Naš Dončić je favorit za ROY nagradu, dok bi MIP mogao uzeti Russell koji je izborio plaoyff s Netsima.

Kako smo priveli seronu kraju red je da pogledamo statističke lidere:

Poeni

Screenshot/ESPN

Naslov najboljeg strijelca uvjerljivo je odnio James Harden. Mašina za koševe uvjerljivo je najviše puta išao preko 50 poena ove sezone, vukao Rocketse cijele sezone uz nevjerovatne brojke. Prati ga PG iz Thundera, a iza njih su se nagurala četvorica igrača sa oko 27 poena u prosjeku. Jedina ekipa koja ima dva predstavnika u Top 10 su Warriorsi, dok je malo iznenađenje Davis koji zadnja dva mjeseca jedva da je igrao.

Skokovi

Screenshot/ESPN

Najviše skokova je kao i prošle sezone kupio Drummond. Prati ga Embiid, dok je Jordan čak i u Knicksima uspio održati dovoljan broj skokova. Vučević se nalazi na 8. mjestu sa nešto preko 11 skokova u prosjeku. Jedini ne-centri su Giannis, te Westbrook jedini bek na popisu.

Asisti

Screenshot/ESPN

Jedini igrač koji se nalazi u Top 10 u dvije glavne kategorije je Russell Westbrook. On je najbolji asistent Lige i to za čitava 2 asista više od Lowrya na drugom mjestu. Lebron je treći, dok se u prvih 5 umiješao i Trae Young. Jokić dijeli 10. mjesto sa Foxom te je jedini centar na listi.

% šuta iz igre

Screenshot/ESPN

Gobert je ove sezone čovjek sa najviše zakucavanja u NBA, pa je logično i da je na prvom mjestu što se tiče % šuta. Ovdje nema izuzetaka, svi su centri na listi, a Jazzeri imaju čak 2 predstavnika, osim Goberta Favors se nalazi na 9. mjestu. Iznenađenje je Thomas Bryant iz Wizardsa koji je postao i rekorder sa najboljim postotkom šuta u povijesti franšize.

% šuta za 3 poena

Screenshot/ESPN

Osvajač natjecanja u tricama, Joe Harris je opravdao ulogu najboljeg šutera za tri poena u Ligi. Nalazi se na prvom mjestu sa gotovo 50% šuta za tri poena. Na 3. i 4. mjestu su braća Curry, no iznenađujuće Seth je na poziciji ispred.

Ukradene lopte

Screenshot/ESPN

Možda i glavni kandidat za DPOY-a Paul George je najbolji kradljivac Lige. OSim što je i najbolji strijelac Harden je popravio i obranu ove sezone, te se nalazi na drugom mjestu. Ponovno imamo Westbrook na 4. mjestu, dok je iznenađenje Drummomd koji je imao 1,7 ukradene lopte po utakmici.

Blokade

Screenshot/ESPN

Rookie Knicksa Robinson se uspio zadržati na drugom mjestu do kraja sezone. Ostavio je iza sebe prošogodišnjeg DPOY-a Goberta, te sjajne blokere Embiida, Whitesidea i Drummonda. Na prvom mjestu je Turner iz Pacersa koji je jedan od igrača koji je preuzeo teret od povrede Oladipa.

Izgubljene lopte

Screenshot/ESPN

Iako krade gotovo najviše lopti po utakmici, bogami ih i izgubi. Harden je ove sezone imao čak 5 izgubljenih lopti po utakmici. Iza njega se nalazi Westbrook za kojega znamo da je TO prone, a Wall je sa samo 32 utakmica uspio ući u Top 5. Naš Dončić se nalazi na 10. mjestu sa malo više od 3 izgubljene lopte po utakmici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*